Iškritusiam vyrui autobusas pervažiavo kojas (blauzdas). Sužalotasis (gim. 1972 m.) vienu metu buvo praradęs sąmonę, paskui ją atgavo, greitoji pagalba jį išvežė į ligoninę.

Vienas iš šio autobuso keleivių DELFI pasakojo, jog į autobusą, kartu su nukentėjusiuoju, įlipo Karaliaus Mindaugo stotelėje. Vos pradėjus važiuoti, vyriškis išgirdo merginos klyksmą: „Vyras iškrito!“.

„Nemačiau, kaip jis iškrito - buvau nusisukęs. Durys lyg ir buvo uždarytos, bet, reiškia, pradėjus važiuoti jos kažkodėl atsidarė. Vairuotojas sako, kad neuždarius durų, autobusas nebūtų galėjęs pajudėti iš stotelės“, - pasakojo autobuso keleivis, paskambinęs į Bendrąjį pagalbos centrą.

Įvykio aplinkybes aiškinasi policija.

Nežino, kodėl durys atsidarė

Įmonė „Vilniaus viešasis transportas“, kuriai ir priklauso autobusas, atsiuntė savo poziciją.

„Vairuotojui pajudėjus iš Karaliaus Mindaugo stotelės keleivių salone pasigirdo balsai, kad iškrito žmogus. Pagal pirminę turimą informaciją nukentėjusiam vyrui buvo pervažiuota koja, greitosios pagalbos medikai operatyviai išvežė jį į ligoninę.

Mūsų specialistai įvykio vietoje pastebėjo, kad autobuso durų avarinio atidarymo mechanizmo rankena pasukta, ji yra salono viduje. Pats neuždaręs durų vairuotojas negalėtų pajudėti iš stotelės, nes suveikia stabdžių blokavimo sistema.

Kaip durys galėjo atsidaryti, kol kas tiksliai pasakyti negalime, policija tiria įvykį, o jo metu bus nustatytos aplinkybės“, – rašoma komentare.

Teigiama, kad autobuse vaizdo stebėjimo kamerų nebuvo.