Ir ją gavo, tačiau nežinia, ar vyras dėl to dabar nesigailės.

Vilniaus miesto apylinkės teismas trečiadienį patenkino septynis kartus teisto J. Kriukovo prašymą ir dar sausio pabaigoje dėl savavaldžiavimo jam skirtą 30 parų arešto bausmę leido areštinėje atlikti ne iš karto, o dalimis – savaitgaliais.

Tačiau arešto bausmę J. Kriukovui greičiausiai teks atlikti ne Vilniuje, o Alytuje – šiuo metu sostinės teismų nubausti asmenys arešto bausmes siunčiami atlikti į Alytaus areštinę, nes Vilniuje nėra vietos, o Pravieniškių pataisos namų areštinė uždaryta remonto darbams.

„Na, nebent jam pavyks susitarti, kad kur nors Vilniuje kalėjime išskirtų kamerą“, – J. Kriukovo pasirinkimu atlikti bausmę tik savaitgaliais stebėjosi jo prašymą patenkinęs teisėjas Robertas Rainys.

Jis net prisiminė vieną istoriją, kaip vienas nuteistasis taip pat buvo prašęs leidimo bausmę atlikti tik savaitgaliais. „Jis prakeikė tą dieną, sakė, geriau jau būtų darbe pasiėmęs nemokamų atostogų ir visą bausmę atlikęs iš karto“, – prisiminė teisėjas.

Arešto bausmę tik savaitgaliais norintis atlikti J. Kriukovas savo prašyme teismui nurodė, kad šiuo metu dirba, augina mažametį vaiką, todėl namiškiai patirtų didelių nepatogumų dėl jo įkalinimo visam mėnesiui.

Tokiam nuteistojo prašymui neprieštaravo ir prokuratūra – įstatyme yra numatyta, kad teismas gali suteikti galimybę arešto bausmę atlikti ne iš karto, o dalimis.

58 metų J. Kriukovą Vilniaus apygardos teismas dar sausio 22 d. nuosprendžiu yra nuteisęs dėl savavaldžiavimo. Kartu su juo buvo teisiamas ir pasaulio absoliutus kultūrizmo čempionas Olegas Žuras bei jų bendrai Jakovas Strokanovas ir Vilniuje gyvenantis Kubos pilietis Jorge Ramonas Sanchezas Castellanosas.

Ikiteisminį tyrimą pareigūnai pradėjo gavę vilniečio Vladislavo D. pareiškimą – jis skundėsi, kad buvo sumuštas, be to, sulaukė grasinimų susidorojimu.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad Vladislavas D. iš kubiečio uošvės buvo paėmęs 58 eurų (200 litų) avansą už buto durų užrakto pakeitimą, tačiau spynos taip ir nepakeitė.

Kai moters žentas paskambino Vladislavui D., šis nė nesileido į kalbas, o jį tik iškeikė įvairiais necenzūriniais žodžiais. Toks pokalbis kubietį labai įžeidė – kitos dienos vakarą Vladislavas D. atvyko į sostinės Viršuliškių mikrorajoną, kur turėjo suremontuoti durų spyną. Kai buto duris atidarė kubietis, meistras sulaukė smūgio į veidą.

Netrukus Vladislavas D. nukrito ant laiptinės grindų, prie kubiečio prisijungė bute kartu su juo buvę bičiuliai J. Kriukovas, J. Strokanovas ir O. Žuras – esą jie rankomis ir kojomis sudavė ne mažiau 5 smūgių į įvairiais kūno vietas.

Kadangi Vladislavas D. neigė, jog išvakarėse įžeidinėjo J. R. S. Castellanosą, vyrai pareikalavo nurodyti žmogų, kalbėjusį telefonu. Nukentėjusysis negalėjo įvardyti to asmens, todėl sulaukė grasinimų, jog bus išvežtas į mišką, o paskui – ne tik sumuštas, bet ir išprievartautas.

Be to, vyrai aiškino, jog dėl šios smulkmenos bus išžudyta visa jo šeima.

Kad grasinimai atrodytų įtikinamesni, vyrai griebė meistrą už drabužių ir ėmė tempti iš laiptinės. Tiesa, tai tik buvo grasinimai – netrukus jie vyrą paleido ir nurodė kuo skubiau suremontuoti buto durų užraktus.

J. Kriukovas neseniai buvo nuteistas ir dar vienoje byloje, kai iš vieno verslininko reikalavo 5,8 tūkst. Eur – šis esą buvo skolingas už prarastas akcizais neapmokestinamas cigaretes.

DELFI taip pat skelbė, kad spalio viduryje buvo pasikėsinta į J. Kriukovo gyvybę – pareigūnams gerai žinomas užpuolikas Kriuką sumušė bei porą kartų smogė peiliu.

Ligoninėje „Vilniaus brigados“ buvusi garsenybė pareigūnams atsisakė paaiškinti užpuolimo aplinkybes, teigdamas, kad „viskas gerai“. Tą patį tvirtino ir jo draugė.