Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį Vilniaus pasienio rinktinės Lavoriškių kontrolės punkte VSAT pareigūnai patikrino iš Lietuvos į Baltarusiją vykusį 31-erių kirgizą bei jo vairuotą vilkiką „Mercedes Benz“. 1998 metais pagaminta transporto priemonė registruota Vokietijoje.

Dokumentų kontrolės metu VSAT pareigūnams įtarimų sukėlė užsieniečio pateiktas sunkiasvorio automobilio registracijos liudijimas. Pirminiais duomenimis, tai – dalinė klastotė. Patikros metu taip pat paaiškėjo, kad užsienietis Šengeno erdvėje yra nelegaliai. Jo turėtos vizos galiojimas baigėsi prieš 29 dienas.

Pasieniečiai dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėjo ikiteisminį tyrimą. Vyrui gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Dėl neteisėto kirgizo buvimo šalyje Lavoriškių pasieniečiai pradėjo administracinės bylos teiseną, skyrė įspėjimą ir įpareigojo išvykti iš Lietuvos per septynias dienas.

Pasieniečiai aiškinsis vilkiko registracijos liudijimo suklastojimo aplinkybes. Kirgizas po apklausos apleistas. Nuo vilkiko atkabinta puspriekabė laikinai saugoma Lavoriškių kontrolės punkte.