Pareigūnai informuoja, kaip įvykiai klostėsi kovo 30 d. Apie 12.20 val. gautas pranešimas, kad Vievyje, viešoje vietoje, jaunuoliai vartoja alkoholinius gėrimus, šlapinasi, priekabiauja prie praeivių. Įvykio vietoje policijos pareigūnai sulaikė vieną iš viešosios rimties trikdytojų.

Aiškinantis įvykio aplinkybes ir peržiūrėjus mieste esančių vaizdo stebėjimo kamerų įrašus nustatyta, kad sulaikytasis ir jo draugas, kurio sulaikyti tuo metu pareigūnams nepavyko, apsvaigę nuo alkoholio, Vievyje, ties viešojo transporto stotele, trukdydami eismui ir keldami avarines situacijas, išėjo į važiuojamąją dalį ir stabdė pravažiuojančius automobilius. Užkirtę kelią vienam iš automobilių, jie jį sustabdė ir užlipo ant variklio dangčio.

Sulaikytasis automobilio vairuotojui ir keleivei rankomis rodė nepadorius gestus, o vėliau, nusimovęs kelnes, demonstravo savo nuogus sėdmenis.

Antras pranešimas buvo gautas apie 21.30 val. - Vievyje į vaizdo stebėjimo kamerą du jaunuoliai mėto akmenis, lipa ant kameros stulpo ir bando ją išjungti. Įvykio vietoje pareigūnai sulaikė abu jaunuolius. Paaiškėjo, kad vienas iš jų yra tas pats, dienos metu pabėgti spėjęs vieviškis.

Aiškinantis paskutiniojo įvykio aplinkybes, paaiškėjo, kad chuliganams „užkliuvo“ ir prie prekybos centro stovėjęs dviratis - chuliganai jį sulaužė.

Visi trys įtariamieji sulaikyti ir uždaryti į areštinę. Elektrėnų PK pradėti du ikiteisminiai tyrimai pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 284 str. 1 d. Viešosios tvarkos pažeidimas.

Manoma, kad sulaikytieji galėjo siautėti ir kitose Vievio miesto vietose. Mačiusius čia paminėtus įvykius ar buvusius liudininkais kitų pažeidimų, kuriuose galbūt dalyvavo sulaikytieji, informaciją prašome teikti Elektrėnų PK Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnams telefonais: (8 528) 39659, (8 686) 47755.