Pradėjus aiškintis įvykio aplinkybes, nustatyta, kad šalia geležinkelio bėgių esančioje aikštelėje sunkiasvorėmis mašinomis dirbo du girti darbuotojai. Vienas jų, 55-erių vyras, prie traktoriaus „CASE 821F“ vairo sėdėjo ir skaldą krovė neturėdamas tam teisės, nes teisę vairuoti praradęs. Vairuojamos technikos asmuo nesuvaldė ir į stulpą atsitrenkė bei jį nuvertė, būdamas visiškai girtas. Jam nustatytas sunkus – 2,54 promilės girtumas.

Be to, jo vairuotas traktorius buvo techniškai netvarkingas, neįregistruotas įstatymų nustatyta tvarka, neapdraustas privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu. Neatsakingo ir grėsmę savo bei kitų saugumui kėlusio vairuotojo atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Neblaivų vairuotoją policijos pareigūnai aptiko ir prie antrojo skaldą krovusio traktoriaus-krautuvo „CASE 821E“ vairo. 45-erių vyras buvo kiek blaivesnis už savo kolegą. Jam nustatytas lengvas – 1,30 promilės girtumas. Šio piliečio vairuota transporto priemonė taip pat buvo tvarkingesnė už pirmąją. Asmuo, už vairavimą neblaiviam, patrauktas administracinėn atsakomybėn. Jam gresia piniginė bauda nuo 300 iki 450 eurų, taip pat teisės vairuoti atėmimas 12-18 mėnesių.

Tai, jog asmenys girtavo savo darbo vietoje, liudija traktorių kabinose rasti tušti bei pilni alaus buteliai, pustuštis butelis stipraus vyno. Akivaizdu, kad neatsakingas vairuotojų elgesys itin didelę saugumo riziką turinčioje darbo vietoje, galėjo baigtis ir skaudesnėmis pasekmėmis. Laimei, šioje istorijoje nukentėjo tik stulpas, rašoma Telšių apskrities policijos pranešime.