Mažametės būklę medikai vis dar stebi Reanimacijoje skyriuje ir nesiskubina jos perkelti, mat mergaitės būklė, nors ir stabili, pasak medikų, vidutiniška.

Santariškių Vaikų klinikos apie mergytės būklę sako daugiau duomenų pateikti negalintys be tėvų sutikimo, juolab, kad tėvams įvykis taip pat skaudus ir jie neskuba eiti į viešumą.

Po įvykio vargu ar „Vichy“ vandens parkas išvengs mažametės artimųjų ieškinio. Dar šeštadienį „Vichy“ vandens parko atstovas Nerijus Mikalajūnas DELFI teigė, kad „įmonė, kuri valo baseinus ir privalo pasirūpinti saugumu, galimai neatliko savo darbo“.

Anot N. Mikalajūno, vandens pramogų parko vadovė aplankė mergaitę, kad sužinotų kaip ji jaučiasi. Be to, „Vichy“ parko atstovo teigimu, visi jų lankytojai yra apdrausti. Patirtos žalos dydį pinigine išraiška įvertins jiems draudimo paslaugas teikianti bendrovė.

„Šiuo metu dar anksti sakyti kokia atsakomybė bus taikoma vandens parko baseinus valančiai bendrovei, – sakė N. Mikalajūnas. – Toks įvykis yra pirmas „Vichy“ pramogų parko gyvavime. Imsimės visų priemonių, kad daugiau tokios nelaimės nepasikartotų“.

Dėl gerokai anksčiau traumą vandens parke patyrusio vaiko, teisminiai ginčai vis dar nebaigti.

2009 m. liepos 23-iąją vienuolikmetis patyrė traumą leisdamasis viena pramoginių čiuožyklų. Tuomet Airijoje gyvenanti šeima atostogų metu apsilankė vandens pramogų parke. Leisdamasis vandens kalneliu „Tangos gyvatė“ vienuolikmetis apvirto ir susitrenkė dešinį petį bei galvą. Penkias dienas ligoninėje praleidusiam vaikui buvo diagnozuotas raktikaulio lūžis, be to, vaikas skundėsi ir galvos skausmais.

Nukentėjusio vaiko šeima nesutiko su draudimo bendrovės pasiūlyta 1 250 litų kompensacija, todėl pateikė apeliacinį skundą.