Taip nusprendė ikiteisminio tyrimo teisėjas, leidęs įtariamąją laikyti už grotų. Į laisvę trečiadienį nepavyko išeiti ir jos bendrams - 21 metų pasvaliečiui Laurynui Drūteikai ir 23 metų klaipėdiečiui Romanui Mironiukui.

Vilniaus apygardos teismas paskelbė, kad L. Drūteikos ir R. Mironiuko skundai dėl jiems prieš mėnesį skirto suėmimo yra nepagrįsti, o ikiteisminio tyrimo teisėjas teisėtai jiems skyrė suėmimą. Teisėjo Stasio Lemežio nutartys yra galutinės ir neskundžiamos, todėl jie už grotų mažiausiai praleis dar mėnesį. Tuomet baigiasi įtariamiesiems dviem mėnesiams skirtas suėmimas.

Tokiam pačiam laikotarpiui yra suimtas ir 21 metų plungiškis Mantas Adomavičius, kuris buvo užmezgęs draugiškus santykius su nušauto verslininko sekretore M. Elenbergaite. Ji buvo suimta tik mėnesiui, tačiau antradienį Vilniaus miesto antrasis apylinkės teismas patenkino Vilniaus apygardos prokuratūros prašymą ir merginą leido suimti dar dviem mėnesiams.

DELFI jau skelbė, kad L. Drūteika teisme yra prisipažinęs, jog jo bendrai jį esą privertė nušauti D. Vaisėtą, todėl prieš nužudymą jis gėręs raminamuosius vaistus. Pasak įtariamojo, „LUX PRO“ administratorės draugas atsisakė žudyti, nes su ja ketino susieti savo gyvenimą.

L. Drūteika prisipažino, kad į D. Vaisėtą paleido keturis šūvius – po pirmojo verslininkas buvo sužeistas, todėl vienas jo bendras esą net ėmė tyčiotis: „Ką, tu net nušauti nesugebi?“. Po to pasvalietis tikina šovęs tris kartus iš eilės. Vėliau vienas bendrų esą dar alsuojantį verslininką užtalžė akmenimis.

Kai kurių šaltinių teigimu, sunkiu nusikaltimu įtariamas pasvalietis aiškino, kad M. Adomavičius ir R. Mironiukas jį privertė nušauti D. Vaisėtą – esą jis prieš keletą mėnesių patyrė galvos traumą, nuolat vartoja raminamuosius vaistus, todėl nebus nuteistas.

Be to, verslininką apiplėšti ir nužudyti planavę jaunuoliai pasvaliečiui aiškino, kad pažįsta Kalvarijų gatvėje gyvenantį gerą advokatą, kuris tikrai ištrauks iš kalėjimo.

L. Drūteika tikina nenorėjęs žudyti, tačiau esą M. Adomavičius jam aiškinęs, jog šauti negalės, nes savo gyvenimą susieti ketina su „LUX PRO“ administratore. R. Mironiukas taip pat buvo nurodęs mažai įtikinamą priežastį, dėl ko negalės žudyti D. Vaisėtos. „Belieka tau“, - vaikinui aiškindavo bendrai.

Pasvalietis tikina, kad nenorėjęs paklusti draugų reikalavimams, tačiau esą buvęs priverstas. Prieš išvažiuojant į mišką, kuriame turėjo būti užpultas ir nužudytas D. Vaisėta, L. Drūteika tikino išgėręs vieną tabletę raminamųjų. Vaistus vaikinas gėrė ir grįžęs iš miško.

„LUX PRO“ administratorė buvo užmezgusi romaną su verslininku, nors tuo metu gyveno su M. Adomavičiumi. Jis pareigūnams prisipažino, jog praėjus savaitei po žmogžudystės jo bendras iškasė trąšomis apipilto ir nuogo palaidoto D. Vaisėtos kapą, kuriame ieškojo pusės milijono litų vertos auksinės grandinėlės ir 200 tūkst. Lt kainuojančio žiedo su briliantais.

Be to, paaiškėjo, kad dar balandžio pabaigoje D. Vaisėtos žudikai buvo įsibrovę į verslininko namus ir iš jo pavogę juvelyrinių dirbinių už beveik 115 tūkst. litų. Visą informaciją apie D. Vaisėtos turtus nusikaltėliai sužinojo iš su juo artimai bendravusios M. Elenbergaitės.

D. Vaisėta dingo birželio 10-ąją. Iš pradžių buvo manoma, kad jis kažkur išvyko, tačiau ilgą laiką nepavykus su juo susisiekti mobiliuoju telefonu artimieji kreipėsi pagalbos į policiją. Ji paskelbė dingusiojo paiešką.

Verslininkas buvo nušautas birželio 10-ąją apie 23 val. Vilniaus rajone, šalia Nemenčinės esančiame miške. Jo kūnas buvo rastas rastas tik po mėnesio vienoje apleistoje fermoje, duobėje po krūva plytų.

Kriminalistai pripažįsta, kad jeigu kapavietės nebūtų parodęs jį nušovęs asmuo, greičiausiai D. Vaisėtos kūno niekas taip ir nebūtų radęs.

DELFI žiniomis, vietą, kur slepiamas lavonas, nurodė vienas įtariamųjų M. Adomavičius. Jis prieš 10 metų pats išgyveno dramą – buvo pagrobtas kaip įkaitas.