13-metė ir metais jaunesnis jos brolis dar saldžiai miegojo, kai juos pažadino motinos klyksmas: „Vaikai kelkitės – gaisras“, – prisimena vyresnioji dukra.

Tarsi spyruoklės išmesti iš lovų vaikai paklaikusiomis akimis žvelgė į iš virtuvės besiveržiančius dūmus. Tarpduryje pasirodęs tėvas, apsvilusiais plaukais, paragino šokti iš antro aukšto per langą – išėjimą į laiptinę jau pasiglemžė liepsnos.

Vos išlipusi iš lovos, dar vienais apatiniais, paauglė išdrįso šokti ant betono iš 5 metrų auščio.

Brolis nerizikavo. Tolumoje jau girdėjosi artėjančių ugniagesių automobilių sirenos. Liepsnos jau veržėsi į kambarį ir buvo apėmusios palėpę, kai prie lango ugniagesiai pastatė kopėčias.

Nulipusi šeima žemyn tik bejėgiškai stebėjo, kaip ugnis užvaldo vis daugiau namo stogo. Visas turtas, drabužiai, knygos buvo naikinami ugnies.

Ugniagesiams buto šeimininkas papasakojo, kad ryte besisukiodamas virtuvėje pajuto dujų kvapą. Ieškodamas iš kur sklinda kvapas, pajudino dujų žarnelę, einančia nuo baliono. Greičiausiai ši buvo įtrūkusi, o pajudinus labiau įplyšo.

Išsiveržusios dujos pasiekusios besikūrenančia krosnį ir užsidegė tarsi liepsnosvaidis. Vyriškio bandymai užmesti rūbus ir užsukti balioną buvo nesėkmingi.

Gaisro metu visiškai suniokotas medinio namo antras aukštas. Pirmame aukšte esantys butai užlieti vandeniu.