Paaiškėjo, kad jaunuoliai automobilius vairuoja be techninių apžiūrų, draudimų, du nubausti už tamsintus stiklus, du – už „klevo“ lapo naudojimą. BMW, pažymėto nublukusiais taksi kvadratukais, vairuotojas už tai nubaustas jau antrą kartą.

Girčiausi piliečiai Minijos gatvėje pasirodė prieš vidurnaktį su automobiliu „Opel“. Trys kretingiškiai buvo girti, o vairuotojui Mindaugui U., gim. 1980 m., nustatytas vidutinis girtumas – 1,63 prom. alkoholio.

Jis nesuskaičiuojamą kartų baustas už KET pažeidimus, gyrėsi, kad vieną kartą Kretingoje jį vaikėsi net 6 policijos ekipažai. Pavijo. Nubaudė. Tačiau baudų jis nemoka, jis jas atsėdi areštinėje.

Iki sulaikant kretingiškiai važiavo į Kruizinių laivų terminalą, kur ketino suvalgyti po kebabą, bei susipažinti ir pakibinti klaipėdiškes merginas. Kai vyrukams buvo paaiškinta, kad jų automobilis keliaus į policijos saugomų automobilių stovėjimo aikštelę, jie puolė iš salono rinkti vertingus daiktus: išlupo magnetofoną, pasiėmė tarą su dar neišgertu alumi, bei dvi tuščias pintines, it vyrai būtų grįžę iš bulviakasio.

Tai buvo ne paskutinis nakties incidentas, kuriame dalyvavo automobilis „Opel“.

Pirmadienį, truputį po šeštos valandos ryto, kelyje už Rimkų susidūrė du automobiliai. Neblaivus automobilio „Opel Vectra“ vairuotojas Edgaras Ž., gim. 1992 m., prieš lengvą posūkį lengvai snūstelėjo, išvažiavo į priešingą eismo juostą ir šonu trenkėsi į Klaipėdos link važiuojantį automobilį „Renault“, vairuojamą Michailo B., gim. 1944 m.

Edgarui nustatytas 1,51 prom. girtumas. Jis po nakties klube važiavo namo. Prie Veiviržėnų gyvenantis jaunuolis sakė, kad vakare jis turėtų pasirodyti tarnyboje blaivus.

Tarnauja jis jaunesniuoju jūreiviu Karinėse jūrų pajėgose. Jaunuolis svarstė, kas jo laukia, bet teigė, kad už nuobaudą bulvių skusti neteks. Nebe tie laikai.

Tuo metu du Klaipėdos kelių policijos ekipažai surengė reidą netikėtoje Rimkų vietoje. Šilutės kelio ir Lanko gatvių sankryžoje. Pirmu krivulės mostu buvo sustabdytas automobilis „Mercedes Benz ML230“, iš kurio vairuotojo Mavlito, gim. 1949 m., už girtą avariją šių metų sausio mėnesį trejiems metams atimtas vairuotojo pažymėjimas. Piliečiui surašytas protokolas už vairavimą, kai yra atimta teisė vairuoti.