Policijos pareigūnai praneša, kad birželio-liepos mėn. Neringos ir Palangos miesto policijos komisariatuose pradėti 6 ikiteisminiai tyrimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

2 ikiteisminius tyrimus pradėjo Neringos PK tyrėjai. Įtariant neteisėta narkotikų apyvarta apklausti du asmenys. Jie sulaikyti kelyje Smiltynė-Nida, bendradarbiaujant su Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos rinktinės kinologais. Pas poilsiautojus iš Kauno ir Vilniaus aptikta ekstazi tablečių, narkotinių medžiagų – kokaino ir kanapių bei psichotropinė medžiaga – LSD.

4 ikiteisminiai tyrimai pradėti Palangos m. PK. Pas į policijos įstaigą dėl muštynių pristatytus vilnietį ir nepilnametį Palangos miesto gyventoją aptikta, įtariama, narkotinė medžiaga – kanapės.

Nakties metu patruliai patikrino devyniolikmečio uostamiestyje gyvenančio olando automobilį – jame aptikta kanapių.

Dar vienas neteisėto disponavimo narkotikais atvejis išaiškintas neabejingų poilsiautojų dėka. Pas svečių namuose apsistojusį devyniolikmetį klaipėdietį aptikti 4 lankstinukai su kvaišalais.

Be to, uostamiesčio Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai dėl kvaišalų platinimo sulaikė 1992 metais gimusį Kretingos miesto gyventoją.

Įtariama, kad jis pardavė narkotikus bendraamžiui palangiškiui. Pastarojo automobilio apžiūros metu rasta ir paimta, įtariama, narkotinė medžiaga – kokainas. Palangoje kratos gyvenamojoje vietoje pas sulaikytąjį metu taip pat rasta kokaino, svarstyklės bei, įtariama, nusikalstamu būdu gautų pinigų.

Klaipėdos apskrities VPK struktūriniai padaliniai aktyviai tęs neteisėtos narkotikų apyvartos užkardymo ir tyrimo veiksmus kurortinėse apskrities vietovėse, ypač pajūryje vykstančių masinių renginių metu.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti baudžiama laisvės atėmimu nuo 2 iki 15 metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir nepripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.