Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovai informuoja, kad šeštadienį Varėnos rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus bei Specialiosios paskirties užkardos pareigūnai ties Varėnos rajono Būdų kaimu užklupo grupę įtariamų cigarečių kontrabandininkų. Vieną pasieniečiai sulaikė Lietuvos pusėje, likusieji Nočios upeliu, kurio viduriu eina dviejų valstybių siena, paspruko į Baltarusiją. Apie tai buvo informuoti kaimyninės šalies pasieniečiai.

Įvykio vietoje VSAT pareigūnai aptiko vokiškais tranzitiniais numeriais pažymėtą mikroautobusą „Volkswagen Caravelle“. Jo salone bei šalia ant žemės buvo 25 dėžės cigarečių „Fest“, iš viso 12 500 pakelių, pažymėtų baltarusiškomis banderolėmis. Tokio krovinio vertė Lietuvoje su mokesčiais siekia 30 tūkst. eurų.

Pirminiais duomenimis, cigaretės į Lietuvą buvo permestos per Nočios upelį, o po to kraunamos į netoliese stovėjusį mikroautobusą. Tam, kad nepaliktų įkalčių ant šalia Nočios Lietuvos pusėje įrengtos kontrolinės pėdsakų juostos, kontrabandininkai pasinaudojo statybinėmis kopėčiomis. Ant jų buvo padėtos metalinės plokštės, matyt, kad lengviau būtų eiti. Kopėčios buvo paguldytos ant cigarečių dėžių ir atremtos į Lietuvos valstybės sienos ženklą.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo ir kontrabandos VSAT Varėnos rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Įvykio vietoje sulaikytą varėniškį pasieniečiai buvo uždarę į areštinę. Skyrus kardomąsias priemones rašytinį pasižadėjimą neišvykti bei dokumentų poėmį vyrą vėliau VSAT pareigūnai paleido.

Rūkalai ir mikroautobusas saugomi Varėnos rinktinėje.