Šeštadienį popiet Varėnos pasienio rinktinės Kabelių užkardos pareigūnai patikrino vietovę ties Varėnos rajono Musteikos kaimu. Turėta žinių, kad čia gali būti bandoma gabenti neteisėtą krovinį, praneša pasieniečiai.

Netrukus miško masyve pastebėtas asmuo su nešuliais. Jis į Lietuvos teritoriją buvo nuėjęs apie 3 kilometrus.

Nešiką VSAT pareigūnai, panaudoję tarnybinį belgų aviganį Itą, sulaikė su įkalčiais. Paaiškėjo, kad tai gerai pasieniečiams pažįstamas 23-ejų Alytaus gyventojas. Vyras anksčiau nekart yra įkliuvęs gabendamas cigaretes.

Šįkart vyras nešėsi 2 tūkst. pakelių „NZ Gold“ ir „Minsk Superslims“ markių rūkalų. Jie paženklinti baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais. Taip pat paaiškėjo, kad vyras pasienio ruože buvo be asmens dokumento.

Pasieniečiai dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėjo administracinę teiseną. Asmeniui gresia bauda nuo 5200 iki 6000 eurų. Jam taip pat teks administracine tvarka atsakyti už buvimą pasienio ruože be dokumentų.

Alytiškis po apklausos paleistas ir privalės atvykti į jo bylą nagrinėsiantį teismą. Sulaikytos cigaretės laikinai saugomos Kabelių pasienio užkardoje.