Ketvirtadienį vakare Varėnos pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai, į pagalbą pasitelkę kolegas iš Specialiosios paskirties skyriaus, Varėnos geležinkelio stotyje užklupo du vyrus. Abu jie nuošalioje vietoje, kurioje yra įrengta geležinkelio atšaka, iš stovėjusio traukinio vagono ekskavatoriumi krovė juoda polietileno plėvele aptrauktas kartonines dėžes. Šiuo sąstatu iš Baltarusijos gabentas skaldos krovinys, pranešė VSAT.

Sulaikytieji su savimi neturėjo jokių asmens dokumentų, tačiau pasieniečiai greitai išsiaiškino, kad jie – Baltarusijos piliečiai, 38 ir 41 metų. Lietuvoje vyrai buvo legaliai, turėjo jiems išduotas vizas, suteikiančias teisę atvykti į Šengeno erdvę.

Vagone bei prie jo VSAT pareigūnai rado 160 dėžių cigarečių „Minsk Capital QS“, „NZ Gold“ ir „Minsk 5 Superslims“, iš viso – 79 tūkst. 955 pakelius rūkalų.

Toks krovinys Lietuvoje, įskaičiavus visus privalomus sumokėti mokesčius, yra vertas beveik 290 tūkst. eurų.

Po apklausų abu baltarusiai buvo uždaryti į areštinę. Penktadienį Alytaus apylinkės teismo Varėnos rūmai užsieniečius leido suimti dviem mėnesiams. Su įkalčiais įkliuvusiems cigarečių krovikams gresia baudos arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Šiame VSAT padalinyje laikinai saugomi ir kontrabandinių rūkalų krovinys bei ekskavatorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)