DELFI primena, kad šeštadienį, kovo 30 dieną, Lietuvos policijos pareigūnai iš Interpolo Latvijos biuro gavo informacijos, kad į mūsų šalį įvažiavo žmogžudyste įtariamas vyras.

Informacijai pasitvirtinus, pareigūnai suskubo sulaikyti vogtu „VW Passat“ automobiliu sprukusio asmens. Parodo, kad keliu Trakai-Aukštadvaris važiavęs vyras lengvai pasiduoti nesiruošė, jis didžiuliu greičiu nurūko pamatęs Kelių policijos pareigūnus (DELFI primena, kad kartais greitis viršytas 200 km/val.).

Į vyro gaudynes prisijungė Vilniaus Mobiliosios kuopos pareigūnai bei Alytaus apskrities policijos patrulių ekipažas. Buvo ištiestas ir priverstinio stabdymo įtaisas, vadinamas ežiu.

Visgi, įtariamojo tai neišgąsdino, jis nusuko į akligatvį. Kai kelias baigėsi, jis metė vogtą automobilį (palikęs jame kovinį ginklą) ir spruko pėsčiomis į mišką. O „VW Passat“ nuriedėjo nuo kalniuko ir atidarytomis durelėmis trenkėsi į Kelių policijos automobilį „Škoda Octavia“ (tarnybinė mašina apgadinta nesmarkiai).

Asmuo buvo sulaikytas miške, jis nesipriešino. Alkoholio matuokliu jam nustatytas 0,45 promilės girtumas.

Pirmadienį nužudymu įtariamas vyras į teismą buvo atgabentas dėl kardomosios priemonės skyrimo. Vilniaus policija informavo, kad jam paskirtas 2 mėnesių suėmimas.

Vyriškis kol kas dar nebus perduotas Latvijai.

Daugiau apie nužudymu įtariamo asmens gaudynes skaitykite čia.