Išskirtinai DELFI pavyko užfiksuoti įtemptą Vilniaus antrojo policijos komisariato 2 veiklos skyriaus tyrėjų darbą sulaikant narkomanę (gim. 1993 m.) ir jos bendrininką (gim. 1967 m.).

Turint informacijos, kad policijai gerai žinoma moteris tabore pirks narkotinių medžiagų, buvo surengta pasala siekiant sulaikyti ją dar kartą. Iš savo klaidų vis nepasimokanti narkomanė ir vėl įkliuvo į teisėsaugos rankas.

Ieškojo geros „dozės“

Moteris, siekdama nusipirkti nemažą narkotinių medžiagų kiekį, sugalvojo apsilankyti Vilniaus pakraštyje esančiame aukštutiniame tabore. Ji, eidama per „taškus“ (namus, kuriuose yra pardavinėjami narkotikai), ieškojo „geros dozės“. Apsilankiusi vienoje troboje ir pavartojusi duodamos medžiagos nusivylė – pasak jos, suveikė prastai, vos 20 minučių.

Kitoje vietoje gautais svaigalais narkomanė buvo patenkinta, nusipirko kelis gramus narkotinės medžiagos – karfentanilio (jis yra tūkstančius kartų stipresnis už heroiną). Susisiekusi su savo bendru ji nusprendė, kad saugu vykti namo. Visgi ji dar nežino, kaip labai klydo.

Jie nežinojo, kad pareigūnai su nežymėtais automobiliais juos stebi ir seka kiekvieną žingsnį.

Vaidyba verta 10 balų

Naujininkuose, namų kiemuose, persekiotų asmenų automobilis buvo operatyviai užblokuotas. Vyrą pareigūnai staigiai ištraukė iš transporto priemonės ir surakino antrankiais, o moteris, kuri turėjo narkotikų, sulaukė daugiausia dėmesio.

Ji suvaidino, kad kažką prarijo, buvo manoma, kad nori atsikratyti nusipirktų narkotikų. Taip dažnai daro asmenys, kurie nenori būti sučiupti su įkalčiais, bet jie nesuvokia arba jiems net nerūpi, kad šitaip pasielgę gali atsisveikinti su gyvenimu.

Moteriai buvo liepta spjauti, ką prarijo. Ji priešinosi kaip įmanydama, todėl buvo perspėta, kad bus panaudotas elektroimpulsinis prietaisas „Taser“. Vis dėlto jai tai nerūpėjo ir nusprendė verčiau būti „pakratyta“.

Po nemalonaus pojūčio moteris apsiramino, tačiau pradėjo vaidinti, kad jai bloga. Skubiai iškviesti medikai, kad ją apžiūrėtų, nes buvo manoma, jog gali numirti. Šie veiksmai buvo dar viena jos klaida.

Atvykę medikai pastebėjo, kad moteris keistai muistosi. Policijos pareigūnė atliko detalią apžiūrą ir rado narkotikų ten, nuo kur ji bandė nukreipti pareigūnų dėmesį.

Narkomanė draudžiamas medžiagas slėpė tarp sėdmenų ir liemenėlėje. Iš viso tyrėjai pas ją rado 46 „dozes“, dar vadinamas „čekiais“.

Viena gražiausių taboro trobų

Policijos veiksmai nesibaigė vien sulaikymo operacija. Pareigūnai, sužinoję, iš kur buvo nupirkti narkotikai, nuskubėjo į vieną gražiausių taboro namų.

Troba, kaip yra neįprasta, buvo labai tvarkinga, net prabangi, palyginti su kitomis. Buvo matoma, kad romai pinigų gauna tikrai ne iš dorai dirbamo darbo.

Pasipiktinusi oficialiai neegzistuojančio namo šeimininkė (gim. 1985 m.) teigė, kad ji nieko neturi ir jokių narkotikų nepardavinėja. Visgi sulaikyta narkomanė sako kitaip.

Kratos metu romės namuose buvo rasta 720 eurų, tai galimai yra pinigai, kuriuos už narkotikus sumokėjo moteris. Taigi romė taip pat sulaikyta ir uždaryta į areštinę. Išaiškėjo, kad ši moteris jau yra teista už narkotinių medžiagų platinimą.

Užkietėjusi narkomanė

Pasirodo, kad narkotikus slėpusi moteris yra labai gerai žinoma ne tik Lietuvos, bet ir Anglijos bei Vokietijos teisėsaugai.

Teista:
Lietuvoje – už narkotinių medžiagų turėjimą.
Anglijoje – 2 kartus už vagystes, pasipriešinimą policijos pareigūnui bei narkotikus.
Vokietijoje – už vagystes.

Pasak policijos pareigūnų, moteris jau seniai vartoja ir yra užkietėjusi narkomanė. Ji net pati pripažino, kad per dieną suvartoja mažiausiai 20 „dozių“ (iš viso per dieną narkotikams išleidžia apie 120 eurų).

Prisidirbo visi

Moteriai už narkotinių medžiagų turėjimą gresia laisvės atėmimo bausmė nuo dvejų iki aštuonerių metų.

Vyrui už skatinimą vartoti narkotines medžiagas gresia areštas arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Romų tautybės moteriai už narkotinių medžiagų platinimą gresia laisvės atėmimo bausmė nuo dviejų iki aštuonerių metų.

Į areštinę pernakvoti buvo uždaryta ne tik romė, bet ir narkomanė su bendru.