Ketvirtadienį, nuo 19-os valandos, kelyje už Rimkų gyvenvietės, kelių policijos pareigūnai pasirinktinai stabdė automobilius, atvykstančius ir išvykstančius iš Klaipėdos.

Trys vairuotojai buvo išgėrę, tačiau tas gėrimas neperšoko draudžiamos ribos. "Išsigelbėjusių" vairuotojų promilės: 0,11 (sakė gėrė energetinį gėrimą "Red Bull"), 0,19 (gėrė per pietus alaus), 0,36 (džiaugėsi, kad apskritai nepripūtė virš draudžiamos normos).

0,51 prom. "pripūtęs" "Mercedes" vairuotojas Fiodoras B., gim. 1950 m., nepasakojo niekų apie du butelius alaus, o vyriškai prisipažino išgėręs su draugu viskio taurę.

Automobilio "Toyota Carina" vairuotojas Artūras D., gim. 1972 m., dėl vairavimo išgėrus vairuotojo pažymėjimą prarado dar 2012 metais. Sukrėstas bausmės dydžio ir supratęs, kad Lietuvoje baudoms neuždirbs, emigravo. Neseniai grįžo ir įkliuvo Rimkuose vairuodamas automobilį, nors neturi teisės vairuoti. Kadangi dabar pilietis buvo blaivus, tai jo laukia 1500-2000 litų bauda.

Atsirado zyziančių vairuotojų eilėje, kurie aiškino, kad ne vietoje rengiami policijos reidai, štai jeigu į jų kaimą atvažiuotų, tai būtų ką veikti. Kiti buvo suirzę dėl prastovų. Sakė, kad ką tik stovėjo eilėje prie uždarytos Rimkų geležinkelio pervažos, dabar stovi eilėje, kad galėtų papūsti į alkotesterio tūtelę.

Ketvirtadienį policijos departamentas išplatino Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininko Gintaro Aliksandravičiaus nuomonę, apie padažnėjusius reidus ir nepatogumus, kuriuos patiria vairuotojai.
„Norisi atsiprašyti kelių eismo taisyklių besilaikančių vairuotojų dėl patiriamų nepatogumų ir šiek tiek ilgesnių kelionių, nei įprastai. Tačiau norime, kad vairuotojai suprastų, kad tai daroma norint nustatyti ir nubausti neblaivius asmenis, vairuojančius transporto priemones bei užtikrinti eismo dalyvių saugumą Lietuvos keliuose. Sustabdžius neblaivų vairuotoją ir eliminavus jį iš eismo, mes galbūt išgelbėjame tame pačiame kamštyje užstrigusio vairuotojo artimojo gyvybę", - sakė Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas Gintaras Aliksandravičius.

Tačiau dėl susidariusių spūsčių kalti ir patys vairuotojai. Ketvirtadienio reido metu teko stebėti porą situacijų, kai vairuotojo paprašius pateikti dokumentus, jų pradėdavo ieškoti visas mašinos ekipažas. Popierių, senų draudimų polisų ir šiukšlių krūvose negreitai surasi tinkamą dokumentą. Viena sustabdyta vairuotoja ilgai ieškojo savo vairuotojo pažymėjimo tarp loterijos bilietų, lūpdažių, šimto nuolaidų ir bankinių kortelių, gumyčių. Buvo išversta net receptų knyga, rasta automobilio dėtuvėje. Vairuotojo pažymėjimas taip ir neatsirado. Visi tokie dalykai verčia kitus laukti eilėje.

Dėl neblaivių lengvųjų automobilių vairuotojų kaltės per šių metų devynis mėnesius įvyko 195 eismo įvykiai, kuriuose žuvo 24 žmonės, t. y. 20 proc. daugiau nei per tą patį laikotarpį 2013 metais, sužeistas 281 žmogus, t.y. 4,1 proc. daugiau. Atsižvelgiant į tai policijos pareigūnai ir toliau labai intensyviai vykdys transporto priemonių vairuotojų blaivumo patikrinimus keliuose.