Penktadienio vakarą Šilutės rajone, kelyje ŠvėkšnaŽemaičių Naumiestis, susidūrė „Fiat Punto“ ir „Chrysler Voyager“ automobiliai.

Pirminiais duomenimis, avarijos kaltininkas – „Fiat Punto“ vairuotojas. Policijos pareigūnų teigimu, kelio vingyje, esančiame maždaug už kilometro nuo Švėkšnos, „Fiat“ vairuotojas slidžiame kelyje nesuvaldė mašinos, todėl išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir šonu trenkėsi į priešais atvažiavusį „Chrysler“ automobilį.

Juo važiavo vyras, žmona, jų mažametė dukra ir močiutė. Visos trys keleivės buvo sužalotos ir išvežtos į ligoninę. Medikų pagalbos prireikė ir „Fiat“ vairuotojui. Nė vieno iš sužalotųjų gyvybei pavojus negresia. Avarijoje nenukentėjo tik „Chrysler“ automobilį vairavęs vyras.

Pirminiais duomenimis, abu vairuotojai buvo blaivūs. Pareigūnai pabrėžė, jog kol kas neaišku, ar „Fiat“ vairuotojas viršijo leistiną greitį. Aišku tik tai, kad jis tinkamai neįvertino eismo sąlygų ir nepasirinko saugaus greičio, todėl kelio vingyje ir iščiuožė į priešpriešinę eismo juostą.

Įspėjama, jog Vakarų Lietuvoje eismo sąlygas sunkina šlapdriba. Čia valstybinės reikšmės keliai padengti šlapio sniego sluoksniu, provėžuoti, slidūs. Jie yra barstomi.

Vairuotojai raginami atsižvelgti į meteorologines sąlygas, stengtis nelenkti kitų transporto priemonių, jei nėra būtinybės, o persirikiuojant, būti ypač atidiems.

Likusioje šalies dalyje magistralinių, krašto ir didesnio eismo intensyvumo rajoninių kelių dangos šlapios dėl lietaus.

Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai duobėti, pažliugę, vietomis provėžuoti, slidūs.

Naktį eismo sąlygas taip pat sunkins snygis, lijundra, plikledis ir rūkas.