Ineta Dzinguvienė Škotijos Freizerburgo mieste savo naujagimį sūnų nužudė uždusindama jį maistine plėvele. Kūdikio, kuris vėliau buvo pavadintas Pauliumi Dzingumi, lavonėlis buvo rastas krepšyje 2010 metų balandį. Iš pradžių moters ekstradicijai buvo priešinamasi teigiant, jog ji serga psichine liga, nuo kurios Lietuvoje negautų tinkamo gydymo.

Tačiau Edinburgo šerifo teismas sulaukė patikinimų, jog Lietuvoje jai būtų prieinamas toks gydymas. Dabar artimiausiomis dienomis I. Dzinguvienė bus parskraidinta į Lietuvą.

Praėjusių metų birželį Glazgo aukštasis teismas 26 metų vaikžudei skyrė mažiausiai 15 metų kalėjimo. Skelbdamas nuosprendį, teisėjas Johnas Beckettas sakė, kad ji praleis kalėjime mažiausiai 15 metų už tai, kad „piktavališkai“ nužudė „negalintį apsiginti ir itin pažeidžiamą“ vaiką.

Kalta dėl naujagimio nužudymo I. Dzinguvienė buvo pripažinta per teismą Livingstono aukštajame teisme. Vėliau paaiškėjo, kad Lietuvos teisėsauga Škotijai nusiuntė I. Dzinguvienės Europos arešto orderį, išduotą dėl naujagimės mergaitės nužudymo.

Mergaitės kūnas buvo aptiktas 2010 metų balandį.