„A. Naudžiūnas tyčia nužudė kitą žmogų“, – skelbdama nuosprendį pažymėjo teisėja Virginija Liudvinavičienė.

Anot jos, buvo paneigta kaltinamojo pateikta pozicija, jog jis esą bandė išgelbėti savo draugą nuo savižudybės – pamatęs, kad šis prie kaktos prisidėjo ginklą, bandė jį atimti ir tada nuaidėjo šūvis.

Teismas pažymėjo, kad nei ikiteisminio tyrimo, nei teisminio nagrinėjimo metu nebuvo nustatyta priežastis, dėl ko 47 metų A. Naudžiūnas nušovė savo kaimyną, tačiau greičiausiai tai įvyko dėl nedidelio konflikto, greičiausiai buvęs pareigūnas savo kaimyną norėjo tik pagąsdinti.

Už tai, kad nužudė žmogų, A. Naudžiūnas nuteistas realia laisvės atėmimo bausme – teismas mano, jog nors kaltinamasis ir nuoširdžiai gailisi dėl įvykdyto labai sunkaus nusikaltimo, tačiau tuo pačiu jis dalį kaltės dėl tragedijos vertė ir žuvusiajam draugui.

Teismas nutarė, kad A. Naudžiūnas pataisos namuose turės praleisti septynerius metus.

Iš kaltinamojo nužudytojo šeima prašė priteisti po 30 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimą, tačiau teismas našlei ir dukrai priteisė po 25 tūkst. Eur.

Šis teismo nuosprendis dar negalutinis, jį bus galima skųsti apeliacine tvarka.

Bylos duomenimis nustatyta, kad vilnietis Tomas Paškevičius buvo nužudytas 2015 m. kovo 21 d. apie 21.20 val. Vilniuje.

Baudžiamojon atsakomybėn patrauktas tuometis Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Nusikalstamų veikų eismo saugumui tyrimo skyriaus vyresnysis tyrėjas pripažino, kad į savo vaikystės draugą paleido mirtiną šūvį, tačiau tikino, jog jo nužudyti nenorėjo, o esą įvyko nelaimingas atsitikimas.

A. Naudžiūnas prisipažino, kad per išgertuves savo motinos namuose savo draugui šovė į galvą ir visas tragiško įvykio aplinkybes pats surašė apklausos protokole. Ginklą pareigūnas turėjo, nes yra medžiotojas.

Jis teigė, kad išgertuvių metu jo vaikystės draugas T. Paškauskas paprašė parodyti pistoletą „Makarov“, jis leido šiam apžiūrėti. Bet, kaip paaiškėjo, jis ginklą tyčia nukreipė į bičiulio galvą ir dar savo draugo spėjo paklausti: „Ar baisu?“.

Nuteistojo motina ikiteisminio tyrimo metu buvo prisipažinusi, kad tą vakarą net du kartus iš sūnaus buvo atėmusi seifo, kuriame buvo laikomas ginklas, raktus.

Nužudytas T. Paškauskas buvo A. Naudžiūno motinos kaimynas, jį pareigūnas buvo pasikvietęs išgerti į savo motinos namus.