E. Matiušovas nukentėjusiems iš viso turės atlyginti 45 tūkst. Lt neturtinės žalos.

Beje, sudėjus bausmes už visus nusikaltimus kaunietis už grotų turėtų praleisti daugiau nei 26 metus, tačiau subendrinus bausmes skirta galutinė, pusdevintų metų laisvės atėmimo bausmė.

E. Matiušovui buvo pareikšti kaltinimai dėl pasikėsinimo seksualiai prievartauti ir prievartavimo, mažamečio asmens tvirkinimo ir atviros vagystės. Kaunietis iš vienos mergaitės pagrobė piniginę, kurioje buvo keletas litų.

Byla buvo nagrinėjama uždaruose teismo posėdžiuose.

10 klasių baigęs E. Matiušovas Šilainiuose siautėjo nuo 2010 metų kovo iki 2011 metų lapkričio, kai buvo sulaikytas. Iškrypėlio paieškai buvo mestos didelės policijos pajėgos, kol galiausiai vyras buvo sučiuptas.

Savo aukas E. Matiušovas rinkosi kuomet baigdavosi pamokos. Kai auka pasukdavo į laiptinę iš paskos nueidavo ir pedofilas. Pasinaudodamas bejėgiška mažamečių padėtimi iškrypėlis tenkindavo savo aistrą.

Iš užpultų vaikų pasakojimo buvo sukurtas E. Matiušovo fotorobotas, o 2011 metų lapkričio pabaigoje Kaune buvo surengta didelio masto pasala, kurioje dalyvavo ne tik policijos pareigūnai, bet ir Mykolo Riomerio universiteto studentai.

E. Matiušovas visus nusikaltimus atliko Šilainiuose, kuriuose ir pats gyveno.