Porą dešimčių pradinukų ir mokinių iki septintos klasės vežęs autobuso vairuotojas prie vairo sėdo girtas ir bevažiuojant užmigo.

Pirminiais duomenimis, ties Seredžiumi į kelio atitvarus atsitrenkusį autobusą ir vaikus nuo didesnės nelaimės išgelbėjo šalia vairuotojo sėdėjusi moteris, kuri spėjo pagriebti vairą. Nelaimė įvyko šiek tiek po 8 val. ryto.

Liudininkų teigimu, nuo smūgio atsipeikėjęs vairuotojas reikalavo, kad niekas nekviestų policijos ir apsukęs sudaužytą transporto priemonę su vaikais bandė grįžti į Jurbarką. Lėtai grįžtantį autobusą netoli Jurbarko sustabdė į įvykio vietą skubėję policijos patruliai.

"Labai išsigandome, tikrai visi patyrėme šoką. Jei ne ta moteris, nežinau, kaip viskas būtų pasibaigę. Mus visus galėjo užmušti", - po nelaimės pasakojo viena iš autobusu važiavusių moksleivių.

"Šviesos" kalbinti moksleivių tėvai stebėjosi, kaip įmonė galėjo į darbą išleisti girtą vairuotoją ir prieš išvažiuojant jo nepatikrino.

Pareigūnai patikrinę vairuotoją jam nustatė 0,24 promilės girtumą. Autobusų vairuotojai prie vairo sėsti gali tik būdami visiškai blaivūs.

Įmonei gali tekti atlyginti nuostolius moksleivių tėvams. "Šviesos"
žiniomis, į konkursą vykusių vaikų tėvai pasiruošimui ir dalyvavimui
išleido po kelis šimtus litų.
(Patikslinimas: anksčiau straipsnyje pasirodžiusi informacija, kad autobusas priklauso "Jurbarko mažiesiems autobusams" buvo netiksli. Autobusas priklauso R. Alksnio vardu registruotai uždarajai akcinei bendrovei, kuri ir turėjo nuvežti moksleivius į konkursą.)

Šaltinis
Temos
Jurbarko rajono laikraštis „Šviesa“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (179)