Ieško tris dienas

Penkiametė lietuvė dingo sekmadienį. Olandijos žiniasklaida skelbia, kad mergaitė žaidė netoli jos globėjų namų, kai ją į sidabrinės spalvos automobilį įsodino jos 33 metų biologinė motina ir kažkur išsivežė.

Mergaitės ieško Olandijos policija, antradienio rytą Lietuvos pareigūnai taip pat patvirtino iešką mergaitės.

Lietuvos policijos atstovas spaudai Ramūnas Matonis patvirtino, kad dingusi penkiametė yra iš Klaipėdos. Šalies policija neturi duomenų, kodėl jos biologinė motina prarado vaiką ir ar tai įvyko Lietuvoje.

R. Matonis pasakė, kad šalies pareigūnams mergaitės motina iki šiol nebuvo žinoma.

Antradienio rytą paskelbta, kad Lietuvos policija kolegų iš Olandijos prašymu patikrino adresus, susijusius su mergaitės motina, tačiau tai nedavė jokių rezultatų. Apie mergaitės tėvą Nyderlandų pareigūnai Lietuvos policijai nieko nepranešė, nes jis – ne Lietuvos pilietis.

Vaiko teisės: mergaitė Lietuvoje

Penkiametės ieško ne tik policija. Klaipėdos miesto savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Gražina Aurylienė sakė, kad informaciją apie dingusią penkiametę gavo ir Valstybinė įvaikinimo tarnyba.

Anot jos, uostamiesčio vaiko teisių specialistai oficialaus rašto kol kas negavo. Nors oficialių duomenų nėra, G. Aurylienė DELFI patikino, kad jai skambino neva mergaitės teta.

„Kol kas neturim nė kokios informacijos, išskyrus tai, kad paskambino teta“, – sakė Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja.

Nors pokalbis su mergaitės teta esą truko neilgai, daug informacijos ji neatskleidė, pašnekovė sako išgirdusi, kad vaikas šiuo metu yra Lietuvoje.

„Aš tik turiu informacijos – teta man šiandien skambino prieš pietus, tai yra vaiko mamos sesuo, ir sakė, kad yra tokia situacija. Ji mėgino man papasakoti, bet kadangi negavau jokios informacijos iš Vilniaus, sakiau, kad paskambinsiu į Vilnių ir mes pasikalbėsime. (...)

Ji teigė, kad mama vaiką parsivežė į Lietuvą ir šiuo metu gyvena Klaipėdoje. Kažkokių reikalų turi Olandijoje, žinot, telefonu labai sunkiai kalbėjom, trūkčiojo. Tiek man ji ir papasakojo“, – sakė G. Aurylienė.

Policija: visos versijos yra tikrinamos

Kaip sakė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Andromeda Grauslienė, policija toliau aktyviai ieško dingusios mergaitės.

„Ką tik kalbėjausi su paieškos grupe, ji sakė, kad naujos skelbtinos informacijos neturi, bet yra tikrinamos visos versijos. Taip pat ir internete paskelbta, kad mergaitė yra Lietuvoje“, – patikino A. Grauslienė.

Pasak jos, rytą buvo tikrinamos tam tikros vietos, kur galėtų būti mergaitė, tačiau ten jos nebuvo. Dabar, tikina, atliekami „kiti procesiniai veiksmai“.