Vaizdo registratoriumi nufilmuotame vaizdo įraše matyti, kaip kelių policija sustabdo greitį viršijantį automobilį. Jo vairuotojas policijos pareigūnams paaiškina, kad šeima veža sąmonės netekusį vaiką į ligoninę, rašo independent.ie. Tą patį kelių policijos pareigūnų didvyrišką poelgį nušvietė ir populiariausias Prancūzijos portalas buzzfil.net.

Nelaimė įvyko balandžio 17 d. Vilniaus rajone, viešbutyje. Kelių patrulių rinktinės pareigūnai, patruliavę kelyje Vilnius-Lyda, pastebėjo automobilį „Mercedes Benz“, kurio vairuotojas važiavo su įjungta avarine šviesos signalizacija, grubiai pažeidinėjo kelių eismo taisykles, lenkė kitas transporto priemones draudžiamoje vietoje, viršijo leistiną greitį.

Sustabdę automobilį policininkai, sužinoję, kad į ligoninę vežamas smarkiai sužalotas vaikas, tuoj pat reagavo į mažylį ištikusią nelaimę, pasisodino moterį ir vaiką ant galinės savo automobilio sėdynės ir, įsijungę švyturėlius bei sireną, skubiai nulėkė į ligoninę. Mieste greitis kartais siekdavo 130 km/val.

Paskui juos savu automobiliu važiavo kiti du šeimos nariai.

Šis Lietuvoje nufilmuotas vaizdo įrašas internete sulaukė didžiulės reakcijos. Žmonės žavėjosi policijos darbu ir gyrė pareigūnus už greitą reakciją, rašo užsienio žiniasklaida.

Vaikas sąmonės neteko, kai ant jo užkrito televizorius. Balandžio 29 dieną mažylis dar yra medikų priežiūroje. Jis jau ne reanimacijos skyriuje, vaikas sveiksta.

DELFI primena, kad tai ne pirmas atvejis šiais metais, kai Lietuvos policijos pareigūnai sužavėjo pasaulį. Užspringusio kūdikio gyvybė buvo išgelbėta ir vasario 18 d. Vaizdo medžiaga apskriejo ir pasaulio televizijos laidas, ir internetą. Policijos pareigūnams tuomet taip pat negailėta pagyrų dėl greitai priimtų sprendimų.

Minint Kovo 11-ąją – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną - apdovanoti du Vilniaus kelių policijos pareigūnai ir medikė.