Teismas M. L. skyrė laisvės apribojimą 8 mėn. ir įpareigojo per 5 mėn. nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos atlyginti nusikaltimu padarytą turtinę žalą.

Teismas iš dalies tenkino civilinį ieškinį dėl neturtinės žalos. Kaltinamasis turės atlyginti 5 tūkst. eurų neturtinės žalos ir 134 eurus turtinės žalos bei 644 eurus sumokėti Šiaulių teritorinei ligonių kasai už nukentėjusiojo gydymą, praneša Šiaulių apylinkės teismas.

Teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė į tai, kad kaltinamasis M. L. pripažino savo kaltę, gailėjosi, pripažino padaręs žalą ir sutiko ją atlyginti. M. L. neteistas, baustas administracine tvarka. Vyras padarė neatsargų nusikaltimą. M. L. atsakomybę lengvinančia aplinkybe teismas pripažino tai, kad kaltu prisipažįsta ir nuoširdžiai gailisi. Atsakomybę sunkina tai, kad nusikalto būdamas apsvaigęs nuo alkoholio (1,85 prom.) ir tai turėjo įtakos nusikalstamos veikos padarymui.

M. L. nukentėjusiajam dėl neatsargumo padarė nesunkų sveikatos sutrikdymą. M. L. yra nedirbantis, iš dalies darbingas. Jo teigimu, pajamos siekia 80 eurų per mėnesį.

Atsižvelgiant į tai, kad padarytas neatsargus nusikaltimas, tačiau buvo sukeltas fizinis skausmas, nukentėjusysis patyrė nepatogumus, dvasinius išgyvenimus, civilinis ieškinys dėl neturtinės žalos priteisimo tenkintinas iš dalies. Baudžiamoji byla buvo išnagrinėta taikant sutrumpintą įrodymų tyrimo tvarką.

Teismas nustatė, kad nelaimė įvyko 2018 m. birželio 10 d. po pietų Radviliškio rajone. Būdamas neblaivus M. L. namo kieme atsegė nuo grandinės Belgų aviganių mišrūną. Šuo iššoko per tvorą ir sukandžiojo pro šalį ėjusį berniuką. Vaiko pagalbos šauksmą išgirdo kaimynai, atbėgęs šuns savininkas patraukė šunį. Kaimynai iškvietė ir greitąją pagalbą. Nukentėjusiajam buvo atliktos dvi operacijos: Šiauliuose ir Kaune. Vaiko sveikata buvo sutrikdyta ilgiau nei 10 dienų.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Šiaulių apygardos teismui per Šiaulių apylinkės teismo Radviliškio rūmus.