Tokius nusikaltimus vykdantys vagys iš anksto jiems ruošiasi, suplanuoja kiekvieną detalę, todėl dažniausiai sprunka su įspūdingu grobiu.

Susirinko penkis šautuvus

Sekmadienį apie 8 ryto pabudęs Klaipėdos rajone, Gerduvėnų kaime namą turintis 65 metų vienos uostamiesčio įmonės vadovas suprato, kad naktį jo namuose darbavosi vagys.

Mėgstantis medžioti šeimininkas pasigedo dviejų lygiavamzdžių, dviejų graižtvinių bei kombinuoto šautuvo.

Vagių vaikštinėta po namus. Apie tai sprendžiama iš fakto, jog iš skirtingose vietose buvusių piniginių nusikaltėliai pagrobė 500 litų.

Be to, dingo benzininis pjūklas, o iš garažo – keturratis motociklas „Yamaha Grizzly Y600“.

Visi dingę daiktai įvertinti 55,5 tūkst. litų.

Signalizacija veikė, bet nekaukė

Name yra įrengta vietinė signalizacija, tačiau naktį, kai į vidų įlindo vagys, ji suveikė, tik jos garso kažkodėl nebuvo girdėti. Nusikaltėliai įsibrovė išlaužę rūsio langą.

Namuose buvo ne tik šeimininkai, bet ir jų sūnaus šeima, tačiau nė vienas antrame aukšte miegojęs žmogus lietingą naktį neišgirdo pašalinių garsų.

Manoma, kad vagystei atidžiai ruoštasi. Nusikaltėliai veikiausiai planavo pagrobti šeimininko visureigį su priekaba, kuriuo šis buvo grįžęs iš medžioklės.

Vagys rado raktų ryšulį, kuriame buvo ir ginklų seifo raktai. Tad šautuvus jie susirinko nesukeldami triukšmo. Kito name esančio seifo vagys neatidarė, nes nepritaikė rakto.

Visureigį išstūmė ir išgabeno

Nepavyko jiems pagrobti ir brangaus visureigio. Spėjama, kad būtent šis automobilis buvo nusikaltėlių taikinys.

Automobilių raktelių nusikaltėliai nerado, lygiai kaip ir keturračio motociklo. Tačiau jį vagys išstūmė stumte.

Už kelių dešimčių metrų ši transporto priemonė buvo pakrauta ant kitos ir išgabenta.

Šis nusikaltimas labai panašus į daugelį kitų, pastaraisiais metais įvykdomų visoje Lietuvoje, kai įsibrovę į turtingų žmonių namą vagys nugvelbia lengvai išnešamas vertybes bei pasinaudoję rastais rakteliais išvairuoja brangius automobilius.

Tas atvejis išskirtinis nebent tuo, kad vagys susigundė seife rastais šautuvais. Ankstesniais atvejais net radę ginklų vagys jų neimdavo. Todėl spėjama, kad ginklus įsibrovėliai bandys parduoti užsienyje.

Esama spėjimų, jog tokius nusikaltimus vykdantys vagys iš anksto jiems ruošiasi, suplanuoja kiekvieną detalę, todėl dažniausiai sprunka su įspūdingu grobiu.

Pavogė sportinius motociklus

Nuostolių patyrė ir garsus Dakaro ralio dalyvis Gintautas Igaris, kuris Kretingos rajone, Kartenoje, šalia žvakes gaminančios bendrovės, kuriai vadovauja, turi asmeninį garažą.
Penktadienį prieš penktą ryto atvažiavęs G.Igaris gavo žinią apie įsibrovimą į garažą. Atskubėjęs į įmonės teritoriją pamatė, kad sulaužyti pakeliamų garažo vartų užraktai, patys vartai pakelti.

Savininkas pasigedo viduje laikytų dviejų sportinių motokroso motociklų. Dingo „Honda XR650R22“ bei „Yamaha WR450F“.

Vienas motociklų vėliau buvo rastas netoliese paslėptas krūmuose ir apkrautas žolėmis. Matyt, vagys rengėsi dar kartą grįžti ir brangų motociklą išsigabenti.

Kretingos rajono policijos komisariato viršininkas Arūnas Merkelis teigė, kad tiriama ne viena nusikaltimo versija, tačiau nė vienos jų kol kas nekomentavo.