Į nesaugomą teritoriją įsisukę vagys iškasė ir išsinešė 42 dekoratyvinius augalus, kurių vertė - 20 tūkst. litų.

Kaip sakė gėlių salono "Floros simfonija" savininkė Halina Tautkuvienė, dekoratyviniais ir vertingais įvairių rūšių klevais, skriptais, raudonlapiais bukais, kadagiais, svyrančiosiomis obelimis ir kitais neįprastais medžiais ketinta papuošti maždaug 30 arų teritoriją.

"Tai būtų buvęs ypatingas parkas, skirtas kauniečiams", - apgailestavo H.Tautkuvienė.

Floristė pasakojo, kad medeliai buvo pasodinti trečiadienį. "Vakare dar ilgai grožėjomės sukurtu parku, o ryte radome jį nusiaubtą", - sakė įmonės savininkė.

H.Tautkuvienė teigė neatsisakiusi idėjos vėl apsodinti teritoriją egzotiškais medžiais, tačiau prieš tai teritorijoje įrengs apsaugos sistemą.

Įvykį tiria Kauno Žaliakalnio policijos komisariatas.

Šią savaitę nuo augalų vagių nukentėjo ir daugiau įmonių. Iš Kauno botanikos sodo trečiadienio naktį vagys pavogė 19 rododendrų krūmų už 418 litus.

Nuniokotą teritoriją ketvirtadienio rytą rado ir Kauno miškų urėdija. Jos darbuotojai, atėję į darbą, pamatė išrautą ir numestą 2 metrų svyruoklinę eglę, kuri augo priešais urėdijos administracinį pastatą. Išrautos eglės vertė - 165 litai. Neatmetama versija, kad ją irgi kėsintasi pavogti, bet vagims kažkas sukliudė.