Nusikaltimai buvo įvykdyti 2013 m. rugsėjo-lapkričio mėnesiais sostinėje, Vilniaus ir Trakų rajonuose.

2013 m. lapkričio 29 d. Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai po atlikto kruopštaus tyrimo dėl vagysčių iš gyvenamųjų namų sulaikė D. Ž. (gimusį 1988 m.) ir R. T. (gimusį 1990 m.). Šiems asmenims tuomet buvo pareikšti įtarimai dėl didelės vertės svetimo turto vagystės, padarytos lapkričio 20 d. iš gyvenamojo namo J. Masalskio gatvėje, taip vagystės, padarytos jų sulaikymo dieną Vilniaus rajone, Dūkštų seniūnijos teritorijoje. Sulaikymo metu įtariamieji automobiliu „Audi A3“ mėgino sprukti nuo pareigūnų, tačiau, pasitelkus uniformuotos policijos pajėgas, buvo sulaikyti.

Ikiteisminių tyrimų metu Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnams pavyko surinkti įrodymų, kad būtent šie, ankščiau ne kartą teisti asmenys, 2013 m. rugsėjo-lapkričio mėn. apvogė 20 gyvenamųjų namų Vilniaus ir Trakų rajonuose bei sostinėje, praneša Vilniaus apskrities policija.

Pareigūnai nustatė, kad visų vagysčių metu iš namų buvo pagrobta turto, kurio bendra vertė daugiau nei puse milijono litų, be to, nusikaltimų metu nemaža dalis turto buvo sugadinta ar sunaikinta. Vagys vogė juvelyrinius dirbinius, buitinę ir kompiuterinę techniką, pinigus, alkoholinius gėrimus. Įtariamieji, atspaudę plastikinių langų ar durų rėmus, įsibraudavo į namus dienos metu, kuomet namuose nieko nebūdavo.

Tyrimo metu buvo nustatyti ir lombardai, kuriuose D. Ž. ir R. T. realizavo dalį pagrobto turto. Atlikus kratas, dalis daiktų buvo surasta ir grąžinta teisėtiems savininkams.

Šiame 13 tomų tyrime nukentėję piliečiai ir draudimo bendrovės pateikė civilinius ieškinius už daugiau nei 600 tūkst. litų. Įtariamiesiems nuo sulaikymo dienos iki šiol taikoma griežčiausia kardomoji priemonė - suėmimas, teismo jie laukia Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai šiuos asmenis buvo sulaikę ir 2008 m. rugsėjo mėn. Tuomet jie po vagystės iš namo bandė pasprukti nuo pareigūnų automobiliu su vogtais daiktais ir, Antakalnio gatvėje apgadinę keletą automobilių, buvo sulaikyti.

2013 m. D. Ž. ir R. T., išėję į laisvę, ir toliau tęsė vagystes iš gyvenamųjų namų, bet buvo sulaikyti ir izoliuoti nuo visuomenės.

Baudžiamasis kodeksas už didelės vertės svetimo turto vagystę numato laisvės atėmimo bausmę iki aštuonerių metų.