Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos pasienio rinktinės Tribonių pasienio užkardos pareigūnai patikrino į Stasylų geležinkelio kontrolės punktą atvykusį krovininį sąstatą. Juo iš Baltarusijos į Karaliaučių ir Lietuvą buvo gabenti įvairūs birūs kroviniai.

Viename pasieniečių patikrintame sąstato vagone ant gabenamo pašaro granulių krovinio buvo sudėtos 39 polietileno plėvele aptrauktos dėžės su kontrabandinėmis cigaretėmis. Dukart daugiau, net 85 dėžes, su cigaretėmis irgi ant pašaro granulių pasieniečiai aptiko ir dar viename vagone.

Tuo patikrinimas nesibaigė. VSAT pareigūnai apžiūrėjo vagoną, kuriuo gabenta techninė druska. Joje buvo paslėpta 50 dėžių rūkalų.

Iš viso trijuose sąstato vagonuose pasieniečiai aptiko 87 tūkst. pakelių cigarečių, pažymėtų baltarusiškomis banderolėmis. Tokio krovinio vertė Lietuvoje, įskaičiavus visus privalomus sumokėti mokesčius, yra beveik 325 tūkst. eurų.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Neteisėtai gabenti rūkalai saugomi Tribonių užkardoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją