Tuo metu pas šio namo gyventoją Virginiją Veroniką Abramčiuk užsuko kaimynė. Moteris atėjo pasiskolinti laikraščio. Kaimynės užsižiūrėjo televizorių ir pamiršo apie tai, kad laukujės durys liko neužrakintos.

Staiga V.V.Abramčiuk šešerių metų katė Barta pašoko ir nubėgo į koridorių. Augintinė paprastai taip elgiasi, kai į namus ateina svetimi.

Buto durys buvo uždarytos, bet ilgus metus policijoje dirbusi šeimininkė suprato, kad čia pabuvojo vagys. Moteris išėjo į laiptinę ir pamatė aukštu žemiau besislepiančius du jaunus vyrus.

Vagys bandė gudrauti

V.V.Abramčiuk suskubo nulipti dar žemiau, nei gūžėsi vagys. Ji nepabūgo užsipulti vyriškius. „Kaimynė man jau buvo pasakiusi, kad iš koridoriaus dingo anūkės ir jos draugo striukės. Aš tiesiai šviesiai ir pareikalavau jas atiduoti. Tačiau vagys bandė apdumti akis. Jie aiškino, kad patys buvo apvogti ir neteko mobiliųjų telefonų. Matyt, taip jie tikėjosi mūsų atsikratyti. Manė, kad palipsime žemyn, tada jie būtų pabėgę“, – pasakojo V.V.Abramčiuk.

Triukšmą laiptinėje išgirdo kaimynai. Vienas jų suskubo skambinti policijai. Supratę, kad gali būti sučiupti, vagys bandė gelbėtis. Vienas jų išsiveržė iš moterų apsupties, bet netoli tenubėgo, nes antrajame aukšte jį pasitiko galingo stoto V.V.Abramčiuk kaimynas. Antrasis nusikaltėlis išsitraukė iš kišenės pistoletą.

Moteris neišsigando šūvių

„Nepatikėjau, kad šaus, maniau, kad tai bus ne kovinis ginklas, – pasakojo V.V.Abramčiuk. – Pirmą kartą jis iššovė į viršų. O paskui nusitaikė tiesiai į mane. Bet nesitraukiau jam iš kelio. Dabar sunku ir patikėti, kad iššovė. Tuo momentu pasilenkiau. Bet jis šovė dar kartą.“

Šūvius išgirdo daugiau kaimynų, bet į laiptinę padėti išėjo tik dar vienas vyras. Kiti gyventojai vėliau prisipažino bijoję. Antrą kartą iškviesti į įvykio vietą atvažiavo policininkai ir sulaikė nusikaltėlius.

Juos pažino ir V.V.Abramčiuk. 37 metus anuometinėje milicijoje ir policijoje dirbusi moteris su vagimis ne kartą buvo susidūrusi Pataisos darbų inspekcijoje.

Sulaikytieji – 33 metų Kalnupės gatvės gyventojas Gintaras Zaboras ir 21 metų Naikupės gatvėje gyvenantis Aleksandras Kuznecovas. Abu ne kartą teisti, vartojantys narkotikus. Įtariamieji uždaryti į areštinę.

Pavogtas striukes vagys buvo paslėpę laiptinėje. „Man tai trečias kartas, kai pasipriešinu nusikaltėliams. Manau, kad tik tada, kai priešiniesi, gali juos įveikti. Priešingu atveju kiekvienas narkomanas ir vagis mus skriaus“, – tvirtino V.V.Abramčiuk.