Apie įvykį bendruoju pagalbos telefonu pranešta apie 18.54 val.

Atskubėję prie Paupio g. 4 namo ugniagesiai skubiai evakavo žmones. Laimei, niekas įvykio metu nenukentėjo, tačiau kol nebus pastatas patikrintas, į namus niekas negalės sugrįžti.

Atvykus pagalbai paaiškėjo, kad virto siena, kuri sutvirtino šlaitą, nors daugiabutyje ir nežiojėjo skylė, namo būklė kėlė įtarimų, siena buvo sueižėjusi.

Apie įvykį pranešta savivaldybės atstovams, kurie spręs, ką daryti gyventojams.

Plytos griuvo vidiniame kieme, ugniagesiai neįleidžia smalsuolių. Netoliese gyvenanti moteris teigė, kad griūtis buvo nemenka, net sudrebėjo netoliese esančio namo sienos, kuriame ji gyveno. Moteris įvardijo, kad griūties metu atrodė, lyg būtų įvykęs žemės drebėjimas.

Papildyta 22.49 val.: Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos atstovė ryšiams su visuomene
Rasa Kėkštienė praneša, kad įtariama, jog nelaimė įvyko dėl šalia vykdomų statybos darbų.

„“Gavę pranešimą apie įvykį, į nelaimės vietą išvyko Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos (Statybos inspekcija) specialistai. Statybos inspekcijos turimais pirminiais duomenimis įvykio metu žmonės nenukentėjo, tačiau gyventojai iš gyvenamojo namo yra evakuoti. Ar namas yra saugus naudoti spręs ekspertai, – teigiama pranešime.

Statybos inspekcija dėl įvykio pradės tyrimą, kurio metu bus nustatytos tikslesnės įvykio aplinkybės, avariją lėmusius priežastys, galimi normatyvinių statybos techninių dokumentų pažeidimai, dėl įvykio tiesiogiai atsakingi asmenys.

Statybos inspekcija papildomai informuos apie avarijos tyrimo eigą ir rezultatus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)