Moteris ir jos šeima policijos pareigūnams lig šiol nebuvo žinoma.

Įvykio vietoje dirba Klaipėdos apskr. VPK Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai ir medicinos ekspertas.

Prokuroras Arūnas Saunorius DELFI sakė, jog moteris pareigūnams prisipažino pagimdžiusi ir naujagimį užkasusi. Apie 11 val. lavonėlis dar nebuvo rastas, pareigūnai kasinėjo šiltnamio žemę.

Naujagimio palaikai surasti apie 12 val. Motina (auginanti šešis vaikus) teigia, kad septintasis vaikas gimė negyvas. Tai turės patvirtinti arba paneigti medicinos ekspertai.

Ši istorija prasidėjo nuo pastabaus piliečio skambučio į Vaiko teisių apsaugos tarnybą. Žmogus pranešė, jog moteris buvo nėščia, o naujagimio nematyti. Į šį pranešimą sureagavusi Vaiko teisių apsaugos tarnyba paprašė moters pateikti medikų pažymą, patvirtinančią, kad ji pastaruoju metu negimdė.

Penktadienį moteris su socialine darbuotoja važiavo pas medikus, bet pakeliui daugiavaikė motina prisipažino, jog pagimdė mergaitę ir ją užkasė šiltnamyje. Po prisipažinimo jos pas medikus nebevažiavo, o nuvyko į policiją, kur moteris prisipažinimą pakartojo pareigūnams.

Ji apklausta įtariamąja dėl nužudymo, po to paleista. Prokuratūra neketina kreiptis į teismą dėl suėmimo, nes moteris prisipažino, augina šešis vaikus ir niekur nepabėgs.

Pasak prokuroro A. Saunoriaus, šeima gyvena gan skurdžiai, tačiau tėvai alkoholiu nepiktnaudžiauja, su teisėsauga problemų iki šiol neturėjo.