Vilniuje gyvenančio A. Furmanavičiaus baudžiamąją bylą antradienį turėjo nagrinėti Vilniaus miesto antrasis apylinkės teismas, tačiau teisėjas Vytautas Antanėlis buvo priverstas bylos nagrinėjimą jau trečią kartą atidėti. Teismas buvo informuotas, kad kaltinamasis šiuo metu serga.

Anksčiau buvusio vidaus reikalų ministro Gintaro Furmanavičiaus giminaičiu prisistatinėjęs (dėl to politikas net kreipėsi pagalbos į pareigūnus) A. Furmanavičius prokurorų kaltinimus neigia ir tikina, kad iš tikrųjų apsinuodijo „Elguvoje“ pirktu jogurtiniu tortu. Vyriškio advokatas teismui yra pateikęs Nacionalinio tyrimo centro išduotą laboratorijos išvadą, kurioje esą nurodyta, jog A. Furmanavičius iš tikrųjų buvo apsinuodijęs.

Prokurorų kaltinime nurodyta, kad A. Furmanavičius praėjusių metų spalio 3-iąją apie 10 val. paskambino telefonu „Elguvos“ direktorei Daliai Pocienei ir pareiškė, jog jis bei jo svečiai (tarp jų – ir mažamečiai vaikai) apsinuodijo bendrovės darbuotojų pagamintu tortu. Už patirtą žalą bei gydymą jis pareikalavo 2 tūkst. litų, - kitaip grasino paskelbti įmonei nenaudingą kompromituojančią informaciją.

Bendrovės vadovė apie turto prievartavimo faktą informavo policiją ir netrukus su pažymėtais banknotais išvyko susitikti su esą nukentėjusiuoju pirkėju.

Susitikimo metu vienoje kavinėje moteris prašė pateikti įrodymus, kad jis apsinuodijo būtent „Elguvos“ pagamintu tortu, tačiau pirkėjas jai jokios informacijos nesuteikė.

„Pranešiu apie tai Lukauskui (vyriausiajam valstybiniam veterinarijos inspektoriui – aut. past.) ir įmonė nebedirbs“, - grasino vyriškis.

Direktorė dar bandė derėtis dėl sumos, tačiau vyriškis nesileido į kalbas. Jis sutiko pasirašyti, jog gauna 2 tūkst. litų – dokumente nurodė svetimą Tomo Venckaus pavardę.

Kai vyriškis paėmė pinigus ir išėjo iš kavinės, jį sulaikė policijos pareigūnai. Netrukus buvo išsiaiškinta, kad „Elguvos“ turtą iš direktorės prievartavo A. Furmanavičius.

Už turto prievartavimą A. Furmanavičiui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.