Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša, kad Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Ruslanas Ušinskas surašė kaltinamąjį aktą baudžiamojoje byloje dėl vaiko pardavimo, narkotinių medžiagų platinimo ir laikymo bei neteisėto ginklo laikymo.

Keturių tomų baudžiamoji byla artimiausiu metu bus perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

Keturi 18 - 26 metų Šilutės rajono gyventojai kaltinami tuo, kad veikdami organizuota grupe, organizavo vaiko gabenimą į užsienį nusikalstamai veikai daryti, t.y. naudodami psichologinį smurtą įkalbėjo Saugų vaikų namų auklėtinį vykti į Škotiją vagiliauti, kad taip jis jiems atidirbtų už neva parduotus narkotikus (kanapes) negrąžintą skolą bei surado, kas jį ten nugabens.

Nukentėjusiajam apie planuojamą nusikaltimą pranešus policijai, Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato ir Šilutės policijos komisariato pareigūnų bendromis pastangomis įtariamieji buvo sulaikyti šių metų balandžio 5 d. naktį, kai mikroautobusu bandė į užsienį išvežti šešiolikmetį. Pas vieną iš įtariamųjų – 18-metį D. I. rasta narkotinių medžiagų, kito įtariamojo, 25 m. T. B. automobilio bagažinėje rastas neteisėtai laikomas dujinis revolveris.

Septynių klasių išsilavinimą turintis D. I. teismo laukia suimtas, kitiems trimis kaltinamiesiems – 25 m. T. B., 26 m. Ž. V. ir 22 m. L. M. skirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

Nukentėjusiojo naudai pareikštas 10 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimo civilinis ieškinys.

Už vaiko pirkimą arba pardavimą (pagal LR BK 157 str. 2 d.) numatyta laisvės atėmimo bausmė nuo 5 iki 15 metų.