Veidą nuo fotografo slėpęs taip šeimos ir nesukūręs V. Rečinskis teisme galėjo ne tik vaikus nužiūrinėti nuo kojų iki galvos, bet ir per jų apklausas uždavinėti klausimus. Tiesa, ar šia teise vyras pasinaudojo, neskelbiama – siekdama apginti mažamečių vaikų interesus teisėja Jūratė Damanskienė baudžiamąją bylą nusprendė nagrinėti uždaruose posėdžiuose.

Į teismą atvyko ir vienų sostinės vaikų globos namų auklėtojos, kurios ikiteisminio tyrimo metu pasakojo apie vaikų elgesį po bendravimo su kaltinmuoju. Tiesa, nei apie vaikų patirtus išgyvenimus, nei jų pažintį su kaltinamuoju socialinės pedagogės kategoriškai nenorėjo kalbėti.

Kol vyksta teisminis bylos nagrinėjimas, V. Rečinskis laikomas Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime (TIK). Tiesa, jis ne kartą skundė jam paskirtas griežčiausias kardomąsias priemones, pabrėždamas, kad niekur neketina slėptis bei esą serga sunkia širdies liga. Tačiau teisėjų tokie kaltinamojo argumentai neįtikino – nebuvo gauta duomenų, kad jo sveikatos būklė kalėjime būtų pablogėjusi.

Bylos duomenimis, per 5 metus nuo V. Rečinskio galimai nukentėjo trys mažamečiai ir nepilnamečiai berniukai (gimę 1993 ir 1995 m.), kuriems už kūniškus malonumus esą buvo mokama nuo 5 iki 50 litų.

Vienas vaikas nurodė, kad kaltinamasis jį apsvaigino alkoholiu, kitas tikino, kad jam rodė pornografinio turinio filmus.

Ikiteisminį tyrimą atlikusi Vilniaus apygardos prokuratūra nustatė, kad V. Rečinskis pirmąją savo auką surado 2005-ųjų rugpjūtį, o buvo sulaikytas tik 2010-ųjų birželį.

Vienam nuo vyro nukentėjusiam berniukui yra diagnozuotas lengvas protinis atsilikimas.

Ikiteisminio tyrimo metu nukentėjusiaisiais pripažinti vaikai pasakojo, kad V. Rečinskis už tai, kad šie leisis glamonėjami, duodavo pinigų. Vienas vaikas teigė gavęs 50 Lt, tačiau vėliau vyras greičiausiai nusprendė, kad tai – per didelė suma ir ją sumažino net 10 kartų, vos iki 5 Lt.

Kitas berniukas teigė gavęs 20 Lt.

Prokurorai teigia, kad V. Rečinskis pasinaudojo nukentėjusiųjų būkle dėl mažametystės – būdami nesubrendę vaikai dar nesuvokė su jais atliekamų veiksmų bei negalėjo pasipriešinti.

Vaikai teigė, kad seksualinė prievarta prieš juos buvo naudojama kaltinamojo namuose. Be to, vienas vaikas teigė, kad vyras prieš tai užrakino savo kambario duris.

Jeigu ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys pasitvirtins teisme, V. Rečinskiui gresia laisvės atėmimo bausmė.