Ikiteisminį tyrimą organizavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras. Tyrimą atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Bylos duomenimis, 2020 metų sausio mėnesį praeityje ne kartą teistas M. K., veikdamas kartu su L. R., kuris už neteisėtą disponavimą psichotropinėmis medžiagomis ir jų kontrabandos nuteistas 2022 m. sausio mėn., Olandijoje neteisėtai įgijo labai didelį kiekį – 0,5 kg psichotropinės medžiagos amfetamino ir 1,7 g psichotropinės medžiagos MDMA (ekstazio).

Išnagrinėjęs baudžiamąją bylą teismas nustatė, kad minėtas medžiagas nuteistasis automobiliu „Mazda 6“ pargabeno į Lietuvos Respubliką, kur kirtus valstybės sieną, buvo sustabdytas policijos pareigūnų. Automobilio apžiūros metu psichotropinės medžiagos buvo paimtos, o asmuo sulaikytas.

Šių metų kovo 16 dienos Šiaulių apygardos teismo nuosprendžiu M. K. pripažintas kaltu pagal Baudžiamojo kodekso 199 straipsnio („Kontrabanda“) 4 dalį ir 260 straipsnio („Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu“) 3 dalį. M. K. skirtas laisvės atėmimas 10 metų 6 mėnesiams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją