Policija informavo, kad buvo nubausti du asmenys – Ispanijos pilietė ir Brazilijos pilietis – kurie seksualines paslaugas už atlygį teikė viename Klaipėdoje, Naikupės g. esančiame bute.

Jiems surašyti administracinio nusižengimo protokolai (pagal LR ANK 487 str. 1 d.). Į pareigūnų akiratį šie užsieniečiai pateko pirmą kartą, todėl jiems skirta po pusę minimalios baudos, tai yra – po 45 eurus.

Policija primena, kad atsakomybė gresia ne tik prostitucijos paslaugas teikiantiems asmenims, bet ir jomis pasinaudojusiems klientams. Už vertimąsi prostitucija arba naudojimąsi jos paslaugomis už atlygį gresia bauda nuo 90 iki 140 eurų (pagal LR ANK 487 str. 1 d.), jei pažeidimas padaromas pakartotinai, bauda gali išaugti iki 300 eurų (pagal LR ANK 487 str. 2 d.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)