Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto ir vidaus tyrimų skyriaus pareigūnai į policijos pareigūnų įžeidinėjimą reaguoja principingai.

Šių metų rugsėjo 5 dieną socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Gelbėkime gyvūnus is pragaro“ po įkeltu vaizdo įrašu, kuriame užfiksuoti pareigūnai, patalpintas komentaras, kurio tekstas žemina policijos pareigūnus prieš visuomenę.

47 metų alytiškis, savo parašytu komentaru įžeidė ne tik policijos pareigūnų garbę ir orumą, bet ir padarė administracinį nusižengimą, numatytą LR Administracinių nusižengimų kodekso 508 straipsnyje. Už įžeidžiantį komentarą vyrui paskirta 45 eurų bauda, kurią jis jau sumokėjo.

Alytaus apskr. VPK pareigūnai nustatė dar tris komentatorius iš Molėtų, Šakių ir Kaišiadorių rajonų, kurie savo komentaruose išsakytais žodžiais galimai įžeidė policijos pareigūnų garbę ir orumą. Sprendimus dėl asmenų atsakomybės priimti perduota jų gyvenamųjų vietų teritorijose veikiančioms policijos įstaigoms. Už šį pažeidimą numatyta bauda nuo 90 iki 140 eurų.

Policija primena, kad sąžiningai vykdančius savo pareigas pareigūnus gina įstatymai, o į bandymus nusikalstamai paveikti pareigūnus reaguojama principingai.