Už grotų atsidūrė ir jį lengvuoju automobiliu į Lenkiją vežęs tadžikas.

Šeštadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu sustabdė keliu Marijampolė–Suvalkai važiavusį automobilį „Opel Astra“ lietuviškais registracijos numeriais. Jį vairavęs 30 metų tadžikas VSAT pareigūnams pateikė tvarkingus asmens bei transporto priemonės dokumentus. Nustatyta, kad Lietuvoje užsienietis buvo legaliai ir turėjo galiojančią vizą, praneša VSAT.

Mašinos keleivį tikrinę pasieniečiai iškart pastebėjo, kad lietuviškai nekalbantis vyras jiems ištiesė svetimą dokumentą – paaiškėjo, kad tai buvo mašiną vairavusio tadžiko vairuotojo pažymėjimas. Keleivis, supratęs, kad paaiškėjo apgaulė, atidarė mašinos dureles ir puolė bėgti valstybės sienos su Lenkija link. Iki jos nuo mašinos sustabdymo vietos – puskilometris.

Vyrą nusivijęs pasienietis žodžiu pareikalavo sustoti, tačiau tai bėglio nepaveikė. Tuomet VSAT pareigūnas iš tarnybinio pistoleto paleido šešis įspėjamuosius šūvius į viršų. Po šešto šūvio sprukęs vyras sustojo ir pasidavė.

Paaiškėjo, kad sulaikytasis yra 23 metų Rusijos pilietis, iki šiol laikinai gyvenęs URC bei laukęs sprendimo dėl prieglobsčio suteikimo. Tokiems asmenims leidžiama išvykti iš centro parai ir būti tik Lietuvos teritorijoje. Šiuo atveju buvo akivaizdu, kad URC gyventojas planavo neteisėtai išvykti į Lenkiją.

VSAT Lazdijų rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminius tyrimus dėl neteisėto asmenų gabenimo per valstybės sieną bei dėl dokumento pagrobimo ir jo panaudojimo.

Abu vyrus pasieniečiai uždarė į areštinę. Automobilis „Opel Astra“ saugomas Kalvarijos užkardoje.