Į Nidoje surengtą menininkų plenerą nuvykęs muzikos kūrėjas ir atlikėjas šeštadienį paryčiais kurorte buvo užpultas būrelio nepažįstamų vyrų, kuriems nepatiko jo dainavimas.

Medikai J.K.Arbui diagnozavo nosies, veido kaulų lūžius.

Žinomos išeivijos rašytojos Alės Rūtos anūkas pastaruoju metu ketino nuolat apsigyventi Lietuvoje. JAV alternatyviosios muzikos gerbėjams jis žinomas kaip reperis, avangardinio meno kūrėjas, muzikinio projekto „Fungal Kingdom“ lyderis ir radijo laidų vedėjas, kartais prisistatantis slapyvardžiu K984.

Kaune gyvenanti J.K.Arbo motina vertėja Vijolė Arbas „Lietuvos rytui“ sakė pasibaisėjusi užpuolikų elgesiu. Anot jos, agresyvūs vyrai jos sūnų sumušė neturėdami tikslo apiplėšti – užpuolikai nieko neatėmė.

Penktadienį nuvykęs į plenerą, J.K.Arbas vakarojo su jo dalyviais. Po ilgai užsitęsusio vakarėlio jis prieš miegą nuėjo parepetuoti prie Kuršių marių.

„Sūnus tiesiog nuėjo padainuoti. Grįžtantį namo jį užkabino įkaušę vyrai – gal jiems nepatiko, kad Kimo dainavo? Sūnus sakė, kad užpuolikų buvo mažiausiai penki. Jie žiauriai sutalžė sūnui veidą. Kimo neteko sąmonės, o atsipeikėjęs mobiliuoju telefonu iškvietė medikus. Telefono mušeikos nepaėmė – vadinasi, nenorėjo apvogti, tik primušti. Sūnaus draugai įvykio vietoje rado kruviną medžio šaką“, – „Lietuvos rytui“ pasakojo V.Arbas.