Penktadienį nuosprendį paskelbęs teismas informuoja, kad K. Arbočius vykdė užsakymą už piniginį atlygį pagrobti G. R. 2011 m. birželio 1 d., Kijeve, Ukrainos Respublikoje, nuteistojo bendrininkas prisistatė nukentėjusiajam Ukrainos saugumo tarnybos darbuotoju, pateikė jam tarnybinį pažymėjimą ir tokiu būdu įviliojo G. R. į automobilį, kuriame nukentėjusysis buvo sumuštas ir apiplėštas.

G. R. naktį buvo nugabentas už Kijevo ribų į mišką, kur po nesėkmingo bandymo pabėgti buvo sumuštas iki sąmonės netekimo. Vėliau K. Arbočius su savo bendrininkais perdavė nukentėjusįjį tretiesiems asmenims. Pagrobtas, apiplėštas ir sumuštas, ilgą laiką vežiojamas surištomis kojomis su antrankiais, maišu uždengta galva ant automobilio grindų, po to – bagažinėje, G. R. pabėgo.

Ištirtų faktinių duomenų visuma paneigė K. Arbočiaus parodymus apie tai, kad jis nepadarė jam inkriminuotų nusikalstamų veikų, todėl teismas šiuos nuteistojo parodymus atmetė kaip melagingus. Teismas konstatuoja, kad K. Arbočius užsienio valstybėje veikė grupe su kitais asmenimis. Šiam veikimui buvo būdingi išankstinis susitarimas padaryti kelis nusikaltimus, t.y. bendra nusikalstama tyčia, išankstinis tarpusavio vaidmenų pasiskirstymas, grupės narių veiksmų koordinavimas. Teismas, įvertinęs visas ištirtas aplinkybes, patvirtino nukentėjusiojo bei liudytojo parodymus apie G. R. pagrobime dalyvavusius asmenis, pagrobimo vykdymo būdo aplinkybes. Tai reiškia, kad panaudojant fizinį smurtą ir sukeliant realų pavojų nukentėjusio asmens gyvybei ir sveikatai, K. Arbočius organizuota grupe neteisėtai atėmė G. R. laisvę.

Teismas K. Arbočių pripažino kaltu ir paskyrė jam galutinę subendrintą laisvės atėmimo ketveriems metams ir 10 MGL, t.y. 1300 Lt dydžio baudos bausmę. G. R. pareikštą civilinį ieškinį teismas patenkino iš dalies ir priteisė jam iš nuteitojo 1188, 91 Lt turtinei žalai atlyginti ir 50000 Lt neturtinei žalai atlyginti.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas.

K. Arbočius yra daugkartinis Lietuvos kovinės savigynos, šidokan karatė,
kikbokso čempionas. Pabaltijo kovų be taisyklių čempionas. IKBF
kikbokso Europos čempionas, pasaulio šidokan karatė čempionas,
daugkartinis kovų be taisyklių Amerikoje nugalėtojas.