Teismas atmetė V.Ivanovo skundą, kuriuo jis prašė pradėti tyrimą dėl A.Ramanausko veiksmų, kuriais, pasak V.Ivanovo, turėtų būti atliekamas tyrimas ne tik dėl viešosios tvarkos pažeidimo, bet ir dėl pasikėsinimo nužudyti. Teismas mano, kad skundas yra nepagrįstas.

Teismas pabrėžė, kad praeityje du kartus teistas V.Ivanovas viešoje vietoje įžūliais veiksmais demonstravo nepagarbą, nepaisė dorovės normų ir žmogui sukėlė fizinį skausmą.

„Manau, kad teisingas teismo nuosprendis, - po posėdžio žurnalistams sakė A.Ramanauskas. - Jeigu jam būtų skirta reali vienerių metų laisvės atėmimo bausmė, kaip siūlė prokuroras, manau, tada mane slėgtų sąžinė. Dabar yra tai, ko jam reikėjo".

Nuosprendį dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo bei viešosios tvarkos pažeidimo V.Ivanovas galės apeliacine tvarka apskųsti Vilniaus apygardos teismui.

Teismo nuosprendį po posėdžio pasiėmęs V.Ivanovas teigė, kad nuosprendį apskųs.

"Man nepatinka tendenciškumas, - sakė jis. - Prie A.Ramanauską neturiu nieko prieš, tačiau manau, kad šioje situacijoje jis turėtų būti nubaustas dėl mano atžvilgiu padarytų veiksmų".

V.Ivanovas nuteistas už tai, kad kartą smogė televizijos laidos „Ragai“ personažu persirengusiam A.Ramanauskui. Teisme nagrinėjami įvykiai nutiko sausio 13-ąją, kai po 12 metų kalinimo iš Laisvės atėmimo vietų ligoninės Lukiškėse buvo paleistas buvęs prosovietinės kompartijos lyderis Mykolas Burokevičius.

Už nepavykusio perversmo organizavimą ir žudynes per sovietų agresiją 1991 metų sausį kalėjusį M.Burokevičių pasitiko ne tik jo gerbėjai, bet ir laidos „Ragai“ personažai Česlovas ir Bronius. Tai nepatiko V.Ivanovui. Kai A.Ramanauskas pasakė „Laba diena, ponas Ivanovai“, V.Ivanovas priėjo prie humoristiniu personažu persirengusio A.Ramanausko ir kumščiu smogė į galvą, bet pataikė į ranką ir kaktą.

Teismo posėdžiuose buvo peržiūrėti incidento metu nufilmuota medžiaga. Įvykį prie Lukiškių kalėjimo parodė ne tik visi Lietuvos TV kanalai, bet ir pagrindinės Rusijos televizijos.

Rusijos pilietis V.Ivanovas neslėpė, kad negalėjo ramiai žiūrėti, kaip „klounais“ persirengęs A.Ramanauskas ir ir jo kolega Rimas Šapauskas įžeidinėja iš kalėjimo paleistą profesorių M.Burokevičių bei jo pasitikti laukusius žmones. Prosovietinio judėjimo buvęs lyderis teisme išsakė daugiau kaip 80 savo nekaltumą pagrindžiančių teiginių.