Klaipėdos gyvūnų globos ir kontrolės tarnybos "Nuaras" duomenimis, šiemet uostamiestyje užregistruoti jau aštuoni incidentai, kurių kaltininkais tapo iš miško priklydę briedžiai. Bene tragiškiausiai baigėsi paskutinysis, kai nuo viaduko iš kelių metrų aukščio nušokęs stipriai susižalojo jaunas briedis. Jis aplamdė ir pro šalį važiavusią mašiną.

Sunkiai sužeistas laukinis gyvūnas gatvėje kankinosi net kelias valandas, kol galiausiai buvo numarintas. Toks atsakingų asmenų neryžtingumas atskleidė specialiųjų tarnybų darbo spragas, nes nežinota, kas turi koordinuoti panašius darbus.

Klaipėdos miesto ekstremalių situacijų valdymo centro vadovė Judita Simonavičiūtė ketvirtadienį po pasitarimo su specialistais teigė, jog tokių incidentų atveju visus darbus privalo koordinuoti policijos pareigūnai, o tarnybos į įvykio vietą turi atvykti vienu metu ir vykdyti tas pareigas, kurios jiems numatytos. Iki šiol atskiroms grandims užduotys nebuvo tiksliai paskirstytos, todėl neišvengta nesklandumų.

Šiuo metu laukinius gyvūnus utilizuoti ir išgabenti iš miesto privalo bendrovė "Nuaras". Šios įstaigos gydytoja veterinarė Jurgita Gustaitienė sako, jog darbus apsunkina ne tik darbuotojų stygius, bet ir techninės problemos. Kol kas šaunamąjį ginklą gali naudoti tik vienas iš jų darbuotojų, todėl tenka kviesti policijos pareigūnus ar medžiotojus. Be to, tarnybos automobiliuose nėra radijo ryšio. Šiuos trūkumus ketinama pašalinti artimiausiu metu.

Specialistų teigimu, šiemet padažnėjusius laukinių gyvūnų "apsilankymus" mieste galėjo lemti netyčia sunaikinti natūralūs jų migraciniai takai. Todėl manoma, jog panašių incidentų dar ne kartą gali pasitaikyti ir ateityje.