Pirmadienį Klaipėdos apygardos teisme nuosprendį išklausė 37 metų Ukrainos pilietis Serhijus Hartsevas. Vyras pripažintas kaltu nužudęs savo 63 metų tėvą.

Už tai ukrainiečiui skirti devyneri metai nelaisvės. Bausmės įsiteisėjimo jis lauks būdamas suimtas.

Kraupus nusikaltimas uostamiestyje įvykdytas šių metų birželio 25 d. Minijos gatvėje stovinčio bendrabučio kambaryje.

Per konfliktą neblaivus S. Hartsevas peiliu smogė vieną kartą į pilvą savo tėvui, padarydamas durtinę-pjautinę pilvo sienos kiauryminę žaizdą su storosios žarnos ir aortos sužalojimu bei prasiskverbimu į dešinę pleuros ertmę. Dėl ūmaus vidinio nukraujavimo ir trauminio šoko vyras mirė įvykio vietoje.

Serhijus Hartsevas visiškai pripažįsta savo kaltę ir tikina, kad ne viską prisimena dėl girtumo.

Vartojo alkoholį

Teigė, jog laisvą nuo darbo šeštadienį su tėvu vartojo alkoholį. Vėliau tarp jų kilo konfliktas ir muštynės.

Neva girtas tėvas eilinį kartą priekaištavo sūnui dėl blogo elgesio ir tvarkos. Jį pastūmė ir parkritusį ėmė smaugti bei du kartus trenkė į veidą. Daugiau nieko jaunas vyras neva neprisimena.

Pasak S. Hartsevo, su tėvu jis susimušė pirmą kartą. Šis yra buvęs karininkas, todėl sūnų auklėjo griežtai, nuolat priekaištavo dėl nesilaikomos tvarkos. Ypač agresyvus tapdavo išgėręs.

Kad sutuoktinis buvo ūmaus ir sudėtingo charakterio, patvirtino ir Ukrainoje gyvenanti velionio žmona. Jis buvo pedantas, o sūnus ne toks tvarkingas, flegmatiškas.

Ukrainiečiai į Klaipėdą atvyko balandį. Dirbo vienoje didelėje uosto įmonėje, remontuojančioje ir statančioje laivus. Abu gyveno jos teritorijoje stovinčiame bendrabutyje, viename kambaryje.

Žmonai S. Hartsevas pasakojo, kad lemtingu tapęs žodinis konfliktas su tėvu prasidėjo prasitarus, jog moteriai atvykus pas vyrą, jie išsinuomos butą ir gyvens atskirai. Taip vengdami jo pykčio priepuolių.