Į policiją E. Š. (gimusi 1939 m.) kreipėsi lapkričio 14 d. Moteris papasakojo, kad lapkričio 4 d., apie 18 val., į jos namus atėjo du nepažįstami maždaug 25-30 metų amžiaus vyriškiai. Jie prisistatė policijos darbuotojais, vienas iš jų buvo užsidėjęs policininko kepurę. Vyrai pasakė, jog turi padaryti kratą.

Moteris paprašė, parodyti pareigūnų pažymėjimus, tačiau jie tik atrėžė: „Kai reikės, parodysim“. Vienas iš vyriškių kažką rašė ant popieriaus, o kitas krėtė daiktus svetainėje ir miegamajame. Apsimetėliai paėmė 2 tūkst. Lt, 60 Anglijos svarų sterlingų, litrą spirito ir 500 g kavos „Paulig“, praneša Ukmergės policija.

Nors E. Š. aiškino, kad pinigus ji sutaupė vyrui invalido vežimėliui ir prašė jų nepaimti, į jos maldavimus sukčiai nekreipė dėmesio. Išeidami vyrai pasakė, kad dešimties dienų bėgyje atsiųs šaukimą į policiją. E. Š. patyrė 2273 litų žalą. Nesulaukusi šaukimo, prabėgus dešimčiai dienų, E. Š. pati atėjo į policijos komisariatą. Tuomet ir paaiškėjo, kad jos butą krėtė sukčiai.

Ukmergės rajono policijos komisariate atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo.

Policija perspėja gyventojus: pas jus atvykęs pareigūnas būtinai turi prisistatyti, o jums paprašius, pateikti tarnybinį pažymėjimą.