Išdužo apvirtusio autobuso langai. Pasak pranešėjos, yra sužeistų ir prispaustų vaikų.

Atvykę į vietą ugniagesiai gelbėtojai išlaisvino prispaustą autobuso vairuotoją. Pirminiais duomenimis, sužeista apie 10 vaikų.

Vilniaus apskrities policija apie 10.30 val. pranešė: „Pirminiais duomenimis, vaikai bent kiek didesnių sužalojimų išvengė, visi savarankiškai išlipo iš autobuso, vaikšto ar stoviniuoja greta jo, nerimą keliančių nusiskundimų policijos pareigūnams neišsakė. Galutinį žodį dėl jų būklės tars medikai“.

Papildyta 10.50 val. Policija pranešė, kad apvirtusiame autobuse buvo 35 vaikai. Dabar turimais duomenimis, rimtesnių sužalojimų jie nepatyrė. Išlaisvintas prispaustas vairuotojas ir su vaikais važiavusi mokytoja nuvežti į ligoninę. Apvirtęs autobusas, kartu su kitu, kuris, laimei, eismo įvykio išvengė, iš Kėdainių vyko į Vilnių, vaikus vežė į teatrą.

Vaikai iš apvirtusio autobuso įlaipinti į antrąjį, kur juos apžiūrinėja medikai. Iškilus būtinumui, vaikai gali būti vežami į ligoninę – įvykio vietoje dirba 4 greitosios pagalbos brigados, 5 policijos ekipažai, yra atvykęs Ukmergės r. policijos viršininkas.

Papildyta 11.15 val. Į eismo įvykį patekę vaikai, buvę įlaipinti į kitą, iš Kėdainių į Vilnių kartu su apvirtusiuoju vykusį autobusą, po pirminės medicininės apžiūros nuvežti į Ukmergės ligoninę detalesnei apžiūrai.

Su vaikais važiavo dvi mokytojos ir dvi mamos.

Į Ukmergės ligoninės reanimaciją paguldyti du vaikai ir viena mokytoja, BNS pranešė ligoninės vyriausiasis gydytojas Rimvydas Civilka.

„Atvežta daug tikrai žmonių. Sunkiau gal sužaloti trys – du vaikai ir viena mokytoja, jie paguldyti į reanimaciją. Vienas suaugęs vyras, vairuotojas, dėl lūžusios rankos paguldytas į traumatologinį. Keli vaikai paguldyti į Chirurginį skyrių, jiems žaizdos, jas reikia susiųti su narkoze, jų sužalojimai nėra sunkūs. Daug vaikų su smulkiais sužalojimais – apibrozdinimai, porai vaikų lūžo raktikaulis. Priėmime likę pora vaikų – stebim, žiūrim. Mes atšaukėm planines operacijas ir teikėm pagalbą“, – BNS pasakojo R. Civilka.

Reanimacijoje gydomi galvos ir krūtinės traumas patyrę vaikai, juos ruošiamasi pervežti į Vaikų ligoninę Vilniuje, Santariškėse, kur teikiama specializuota pagalba tokias traumas patyrusiems vaikams. Jie sąmonės praradę nebuvo.

Pasak R. Civilkos, gavus pranešimą, kad greitosios išvyko į didelę avariją, į ligoninės Priėmimo skyrių skubiai buvo sukviest medikai – traumatologai, reanimatologai, buvo sustabdytos planinės operacijos. Pasak R. Civilkos, teikiant pagalbą vaikams medikų tikrai netrūko. Dirbo apie 12 įvairių sričių gydytojų.

Pirminiais duomenimis, autobusu vyko dvi trečiokų klasės.

Papildyta 13.55 val. Ukmergės ligoninėje atlikus autobusu važiavusių vaikų sveikatos būklės patikrinimą nustatyta, kad iš viso 4 vaikai yra nukentėję: 2 gydomi reanimacijos skyriuje (vienas jų gydymui bus vežamas į Vilnių), dar 1 vaikas paguldytas į traumatologijos skyrių, 1 – į chirurgijos skyrių.