Policijos departamentas informuoja, kad birželio 28 d. apie 22 val. 49 min. Ukmergės rajone esančiame Paobelio kaime, į namus, sugadinus durų užraktą, įsiveržė 6 vyrai.

Įvykus konfliktui užpuolikas (g. 2001 m.) medine lazda su sudavė vyrui (g. 2004 m.) į galvą ir kelis kartus į koją, o kitas užpuolikas (g. 2003 m.) kelis kartus šovė iš galimai pneumatinio ginklo į pilvą ir krūtinę.

Sužalotas vyras, po medikų apžiūros, gydomas ambulatoriškai. Vienas įtariamasis (gim. 2001 m.) uždarytas į areštinę.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 1 d. (Fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas. Tas, kas mušdamas ar kitaip smurtaudamas sukėlė žmogui fizinį skausmą arba nežymiai jį sužalojo ar trumpam susargdino,baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų);

LR BK 145 str. 1 d. (Grasinimas nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimas. Tas, kas grasino nužudyti žmogų ar sunkiai sutrikdyti jo sveikatą, jeigu buvo pakankamas pagrindas manyti, kad grasinimas gali būti įvykdytas, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų);

LR BK 165 str. (Neteisėtas asmens būsto neliečiamumo pažeidimas. Tas, kas neteisėtai slapta ar atvirai, panaudodamas apgaulę ar smurtą arba kitokiu būdu prieš savininko ar jo įgaliotų asmenų valią įsibrovė į kito žmogaus gyvenamąjį namą, butą ar kitą gyvenamąją patalpą arba jos priklausinius, įskaitant saugomą būsto teritoriją, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją