„Siekdami sumažinti gaisrų atvirosiose teritorijose skaičių ir nustatyti pernykštės žolės padegėjus, pareigūnai važinės po gyvenvietes, atvirąsias teritorijas, stebės jas dronais, dalyvaus reiduose kartu su miškininkais bei aplinkos apsaugos darbuotojais“, – sako departamento Valstybinės priešgaisrinės priežiūros valdybos viršininkas Jūris Targonskas.

Pareigūnai informuos apie gaisrų atvirosiose teritorijose pavojų, jų padarinius ir atsakomybę už gaisrinės saugos reikalavimų nesilaikymą, pažeidėjams bus taikomos įstatymų numatytos poveikio priemonės.

„Tikimės, kad šios priemonės padės sumažinti žolės gaisrų skaičių ir jų nuostolius, nes neretai nuo degančios žolės užsidega pastatai, padaroma didelė žala gamtai ir gyvūnams“, – teigia pareigūnas.

Pasak J. Targonsko, departamentas bendradarbiauja ir su Nacionaline mokėjimo agentūra prie Žemės ūkio ministerijos, kuri turi galimybes mažinti ūkininkams skiriamas išmokas už netinkamą žemės priežiūrą. Nacionalinei mokėjimo agentūrai bus teikiama informaciją apie pasėlių deginimą.

Valstybinės priešgaisrinės priežiūros specialistai primena, jog už nenupjautų ir nesurinktų (nesugrėbtų) žolių deginimą numatytos nuo 50 iki 300 Eur, o juridinių asmenų vadovams ir kitiems atsakingiems asmenims – nuo 120 iki 350 Eur baudos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją