Kilus tariamam gaisrui 21 viešbučio aukšte, viešbučio apsauga iškvietė ugniagesius. Į įvykio vietą ugniagesiai atvyko devyniais automobiliais.

Jie užkopė į 20-ąjį, 21-ąjį ir 22-ąjį aukštus. Suradę "nukentėjusįjį", išnešė jį iš gaisravietės ir suteikė jam pagalbą.

"Ugniagesius mes stengiamės treniruoti sunkiausioms situacijoms. Į antrą, trečią aukštą jiems bus daug paprasčiau užbėgti, o į 20-tą aukštą užlipti reikia treniruotis", - BNS sakė V.Kurkulis.

Per pratybas ugniagesiai taip pat tikrino, kaip gaisro metu veiktų vandens tikimo mechanizmas.

Pratybose, be ugniagesių, dalyvavo ir Vadovybės apsaugos departamento (VAD) departamento atstovai. Viena VAD funkcijų - užtikrinti į Lietuvą atvykstančių su oficialiais vizitais svečių saugumą. Kadangi šiame viešbutyje dažnai apsistoja garbūs svečiai iš užsienio, VAD atstovai taip pat domėjosi šiomis pratybomis.

Viešbučio svečiai dėl pratybų kilusiais nepatogumais nesipiktino. Dėl tariamo gaisro buvo sustabdyti liftai, todėl visiems teko lipti laiptais.

Norvegijos kapitalo bendrovei priklausantis, dešiniajame Neries krante įsikūręs 291 kambario viešbutis "Reval Hotel Lietuva" duris po renovacijos atvėrė pernai gegužę.