DELFI primena, kad pranešimai apie dingusią moterį ir berniuką buvo išplatinti vakar, popiet. Internete buvo viešinamos nuotraukos, prašoma visuomenės pagalbos.

Skelbta, kad moteris išsikėlė iš nuomoto buto Subačiaus gatvėje, Vilniuje, ir dingo iš vaiko teisių, kurios atidžiai stebėjo šeimą, akiračio. Nei darželio auklėtoja, nei vaiko teisės, nei buvusi būsto nuomotoja neturėjo žalio supratimo, kur dingo moteris su mažamečiu.

Vėliau išaiškėjo, kad mama yra įrašyta į rizikos sąrašą dėl svaigalų vartojimo. Taip pat vieną kartą ji jau buvo pametusi vaiką: policija informavo, kad 2017-ųjų pradžioje ji mažylį paliko tiesiog gatvėje, o pati tuo metu girtavo kitoje vietoje.

Už tai buvo bausta administracine tvarka.

Trimetis į darželį nėjo nuo antradienio, o apie jo dingimą pranešė susirūpinusi darželio direktorė. Ji DELFI sakė, kad pirmadienį, dieną prieš dingimą, vaiko motina vėlavo jį pasiimti iš darželio, kas jau sukėlė įtarimų.

Tačiau ketvirtadienio vakarą pranešta, kad vaikas ir jo mama atsirado.

Pasak paiešką kuravusio policijos tyrėjo Zbignevo Romeiko, dingusius asmenis pareigūnai rado sostinėje, Pašilaičiuose, išnuomotame bute.

Tyrėjo teigimu, motina buvo blaivi, vaikas tvarkingas. Dabar, sako jis, viską spręs vaiko teisės – policijos darbas baigtas.

Kaip buvo rasta?

Pasak Z. Romeiko, apie savo buvimo vietą moteris pasisakė pati. Policija visomis išgalėmis bandė kontaktuoti su moters giminėmis, draugais. Būtent jie ir susisiekė su dingusia moterimi.

Tada telefono numeris perduotas pareigūnams – šie ir išsiaiškino, kur buvo moteris.

„Butų nenaršėme, tiesiog bendravome, teiravomės. Artimieji nesistengė slapstyti moters, o geranoriškai prisidėjo prie tyrimo“, – sakė Z. Romeiko.

Tyrėjas dėkoja už pagalbą ir visuomenei. Žiniasklaidoje paviešinus dingusios moters nuotrauką, pasipylė skambučiai į nuovadą.

Pilietiški žmonės skambino, teiravosi ir pranešė apie įtarimų sukėlusius asmenis, panašius į dingusią moterį.

Vilniaus savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyrius tikina negalį komentuoti nei apie tai, kur dabar yra vaikas ir jo mama, nei apie berniuko ateitį, nei apie mamai galimai gresiančias sankcijas.