Klaipėdoje susirinkusiame kongrese šeštadienį renkama nauja partijos vadovybė, tačiau vos tik susirinkę partijos nariai nesugebėjo taikiai net išsidalyti balsavimo teisę suteikiančių mandatų.

Pagaliau išsiaiškinę, kas gali balsuoti, o kas ne, partiečiai iškėlė kandidatus. Kęstas Komskis, Lietuvos ir Pagėgių savivaldybės politinis bei visuomenės veikėjas, savo kandidatūros nekėlė, pareiškęs, kad jis nemato tam reikalo. Tačiau R. Žemaitaičio kandidatūra, anot jo „teisuolio ir neklystančio“ kandidatūra jam nepriimtina, mat balsų pirkimo byloje buvo minimas ne tik K. Komskis, bet ir R. Žemaitaitis.

„Jau nekalbu apie tai, kad jo žmona kitoje byloje specialioji liudytoja. Nors maža ką, gal jie išsiskirs, viskas tada pasikeis“, – negailėjo kandžių pastabų K. Komskis.

Kandidatu iškeltas Sigitas Karbauskas pareiškė, kad jis savo balsus perleidžia jaunesniam politikui - Dobilui Sinkevičiui. Tačiau ir jis pareiškė nekovosęs dėl pirmininko pareigų. Dėl pirmininko posto kovoja ir Šiaulių skyriaus pirmininkė Jūratė Šilinskienė.

Į partijos susirinkimą kiek pavėlavęs atėjo ir Petras Gražulis, kuris pareiškė, kad jei partijos pirmininku taps R. Žemaitaitis – jis paskui Rolandą Paksą pasitrauks iš partijos. Tačiau paklaustas, ar būdamas pajūryje aplankė savo dukters mamą ir dukrą, tuoj pat nukreipė temą, kad čia politinis susirinkimas ir asmeninio gyvenimo jis nepasakos.

O štai galimo pasitraukimo iš partijos tema P. Gražulis įsiaudrinęs aiškino, kad patikino, esąs garantuotas savo sprendimu ir tai padarys jau pirmadienį.

„Jei tik R. Žemaitaitis bus perrinktas, tikrai trauksiuosi, o stebuklo, kad bus išrinktas kas kitas, tikrai neįvyks“, – aiškino P. Gražulis.

Bendrapartiečius jis ėmė agituoti sekti paskui R. Paksą ir trauktis iš partijos, mat esą ši partija jau seniai nebeturi tokių vertybių, su kokiomis buvo įkurta.

„Per dieną po kelis kartus esu puolamas, juodinamas. Tai aiškina, kad iš taip jau išmestas iš partijos, komisija sako, kad ne, narystė tik sustabdyta. Gana“, – piktinosi P. Gražulis.

R. Žemaitaitis toliau vadovaus partijai

„Tvarkos ir teisingumo“ partijos kongrese, lydimame didžiulio šurmulio ir kritikos, išrinktas naujasis partijos pirmininkas. Iki rinkimų prie partijos vairo stovėjęs R. Žemaitaitis neleido pozicijos varžovams. Surinkęs 177 balsus partijai jau pirmininkavęs R. Žemaitaitis išlieka vadovauti partijai dar dvejus metus.

Kongreso metu iškarti išrinkta ir R. Žemaitaičio padėjėjų komanda. Perrinktas partijos pirmininkas pristatė keturoilika pavaduotojų.